avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM - competenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM - competenta

Am un control efectuat de catre un inspector din cadrul ITM Sibiu pentru un punct de lucru din Sibiu. Acesta aplica o amenda societatii pentru faptul ca CIM-urile a 3 salariati din cadrul punctului de lucru Bacau au fost inregistrate cu intarziere in REVISAL.
Avand in vedere diferenta de puncte de lucru, poate acest inspector sa aplice o astfel de amenda?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters185970 , utilizator 12:10, 10 Septembrie 2013
Termenul in care trebuie transmis CIM nou incheiat catre ITM este prevazut in HG 500/2011 iar nerespectarea lui constituie contraventie:
Art. 4
1 Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. 2 se face dupa cum urmeaza:
a la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. 2 lit. a-g se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
Art. 9
1 Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
a netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. 2 lit. a-g, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
2 Contraventiile prevazute la alin. 1 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a cea prevazuta la lit. a, cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului completat cu toate elementele contractului individual de munca, fara ca amenda totala cumulata sa depaseasca suma de 50.000 lei.
buna ziua!
importa mai putin distanta intre sediul social si punctele de lucru!
legea 108/1999, confera competenta celor din judetul in care functioneaza punctul de lucru sa probeze si sa sanctioneze fapte care contravin legislatiei muncii!
actul intocmit de organul constatator are cale de atac ; e bine de folosit...
cu stima !
In masura in care controlul e efectuat de catre inspectorat asupra unei societati care are doar punct de lucru in raza lui teritoriala de actiune, acesta e obligat sa trimita consttarile ITM-ului din judetul in care isi are sediul social angajatorul controlat, urmand ca, eventual, acest din urma inspectorat sa aplice amenda contraventionala.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri! Sunt de mare ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere cim pe itmonline midadu midadu Am o nedumerire in legatura cu transmiterea unui CIM pe portalul itmonline si anume: in data de 12.01.2011 am inregistrat in Revisalul societatii un CIM cu ... (vezi toată discuția)
Registrul salariatilor sofishoestrend sofishoestrend in cazul daca am semnat si am inregistrat in registrul electronic contractul de munca inaintea inceperii activitatii cu o zi,iar acesta a fost transmisa ... (vezi toată discuția)
Contract de munca maya0102 maya0102 Buna ziua. Din nou apelez la amabilitatea dvs de a ma ajuta cu o nelamurire. Intrebarea mea este: pot incheia un contract de munca din urma cu 3 luni? Momentan ... (vezi toată discuția)