avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BUN PROPRIU ATACAT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BUN PROPRIU ATACAT

Buna ziua,
Cu o luna inainte de casatorie, am dobandit prin donatie de la tatal meu un apartament (cu uzufruct viajer). Contractul de donatie este doar pe numele meu, neavand frati/surori.
As dori sa stiu daca sotul meu ar avea dreptul sa-mi ceara cota parte din valoarea imobilului, sau eventuale despagubiri, in cazul unui divort.
Mi-am pus problema asta deoarece avandu-l in intretinere pe tatal meu in timpul casatoriei, s-ar putea considera ca a contribuit si sotul la intretinere (veniturile fiind ale familiei).

va multumesc pt ajutor
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 13:55, 11 Octombrie 2012
Nu , parte din valoarea imobilului nu poate obţine , pentru că soţul dvs. nu a devenit prin căsătorie nici corpoprietar al apartamentului şi nici nu dobândit calitatea de debitor al întreţinerii alături de dvs.
Nu ar fi exclus totuşi să aibă unele pretenţii materiale , motivând că a contribuit la întreţinerea tatălui .Nu este însă şi cert că le-ar obţine .
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie intre frati petruta1958 petruta1958 Buna ziua, vreau sa va rog sa-mi explicati cum se poate face o donatie intre frati in urmatoarea situatie: am cumparat un apartament cam 50 mp eu cu sotul in ... (vezi toată discuția)
Donatie rezerva uzufruct sau contr vz-c fara a putea fi contestat ? Flo12 Flo12 Buna ziua, Mama mea traieste in concubinaj cu un barbat si vrea sa-mi doneze apartamentul. Apartamentul a fost cumparat imediat dupa revolutie de mama mea. ... (vezi toată discuția)
Sotia a primit, de la parintii ei, inainte de casatorie (in anul ... nelusandy nelusandy Sotia a primit, de la parintii ei, inainte de casatorie (in anul 2017), printr-un contract de dotatie cu rezerva dreptului de abitatie viagera, un imobil si ... (vezi toată discuția)