avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu este de acord cu cresa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu este de acord cu cresa

Buna ziua, sunt divortata din aprilie, si am un copil care in luna urmatore impineste doi ani, si este incredintata mie spre crestere. Cand impineste copilul doi ani, trebuie sa merg inapoi la munca si vreau sa inscriu copilul la cresa, dar fostul sot a zis ca nu da acordul lui. Mentionez ca si el lucreaza, el nu poate sa ramana acasa cu copilul, numai mama lui, dar eu nu vreau ca ea sa aiba grija de copil.
Ce pot sa fac in acest caz? Nu pot sa inscriu la cresa fara acordul ? Nici in cresa particulara?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 10:55, 15 Octombrie 2012
V-au cerut acordul tatalui cand ati fost sa inscrieti copilul la cresa ?
Buna ziua,

daca aveti sentinta de divort cu incredintarea copilului catre dvs. anterior datei de 1 octombrie 2011 (pe vechea reglementare in domeniu) NU aveti nevoie de acordul tatalui pentru a inscrie copilul unde doriti dvs.
Daca aveti sentinta cu incredintarea copilului pe noua reglementare, trebuie sa ne spuneti mai intai ce si cum s-a dispus prin sentinta iar dupa aceea va voi putea raspunde
Unitatie publice prescolare nu cer in mod expres acordul ambilor parinti pentru inscrierea copilului .:)Dar, ar trebui sa luati in cosiderare faptul ca la cresa copii se imbolnavesc des.Foarte des.O bunica e mai mult decat bine-venita sa suplineasca o cresa.Macar pana la 3 ani cand puteti da copilul la camin.
Asta e parte a minunatei autoritati parintesti comune! E adevarat insa ca o bunica e mai buna decat o cresa. Dar exista vreun motiv pentru care tatal nu-si da acordul?
de ce trebuie parintii nostri ,sa aiba grija de copiii nostri, cand ei ar trebui acum la batranete sa se bucure de viata (sau ce a mai ramas din ea)..ei si.au crescut copiii..si inca bine,.e bine ca fiecare sa se responsabilizeze de copilul lui,asa cum au facut.o parintii nostri la randul lor..o vizita in vacante e destul...zic eu..draga mea in ce tara este cresa, la care vrei sa dai copilul??(tatal nu este de acord).

Alte discuții în legătură

Bună seara. sunt mamă unui băiețel de 3 anișori. am divorțat ... Babes Monica Elena Babes Monica Elena Bună seara. Sunt mamă unui băiețel de 3 anișori. Am divorțat și cel mic a rămas la mine. Sa hotărât și programul de vizită primul și al treilea ... (vezi toată discuția)
Ce as putea face?? ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui buna ziua...as avea si eu o mare rugamine daca imi ma puteti ajuta cu vre-un sfat sau ceva sa stiu ce as putea face...sunt casatorita de 3 ani jumate si avem ... (vezi toată discuția)
Program vizita zitus zitus as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot ... (vezi toată discuția)