avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara. Sunt mamă unui băiețel de 3 anișori. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara. Sunt mamă unui băiețel de 3 anișori. Am divorțat ...

Bună seara.
Sunt mamă unui băiețel de 3 anișori. Am divorțat și cel mic a rămas la mine. Sa hotărât și programul de vizită primul și al treilea weekend din lună. Întrebarea mea este ce pot face dacă tatăl copilului nu la adus acasă pe cel mic la programul care este dat prin judecătorie. El precizează ca are dreptate să-l țină pe cel mic o lună la el în vacanta de vara. Dar în hotărâre scrie ca doar în vacanțele preșcolare și școlare are dreptul. Cel mic va merge doar din septembrie la grădiniță pana acuma nu a fost înscris la nicio unitate de învățământ. Și doar de la anul va putea să-l ieie în vacanță. Ce pot face?
Nu la adus acasă și am sunat la poliție și ei au zis sa fac prin executor judecătoresc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:27, 9 August 2022
Nu politia este competenta in astfel de situatii,va trebui sa contactati un avocat pt a alege varianta optima .Nu lasati timpul sa curga in defavoarea dvs,copilul poate fi manipulat etc.
Am vorbit cu avocat și mi-a zis să mai aștepte până se definitivează hotărârea judecătorească și după va începe procedurile.
Și a zis ca nu avea dreptul să-l ieie pentru ca un copil de 3 ani nu are vacanță de vară dacă nici nu a fost la creșă sau grădiniță. Eu l-am înscris pe cel mic acuma o lună la grădiniță cu program prelungit dar va merge doar din septembrie. Într-adevăr in sentință nu este specificat ca trebuie sa fie înscris într-o unitate de învățământ ca să beneficieze de vacanta preșcolara și școlară dar termenul în sine și cel mic încă nu are vacanță doar de la anul. (jumătate din toate vacantele preșcolare și școlare...) El a abuzat ca era weekend-ul în care era la el și așa nu la adus înapoi. Nici până acum. Miercuri ma duc sa primesc stampila și semnătura și după va începe procedurile. Poate așa îl pot recupera.
Hotararea in ceea ce priveste programul de vizitare este executoriu provizoriu de drept in baza art 448 Cpc imediat de la pronuntare, fara a trebui sa mai treaca termenul de apel.

Scoateti un exemplar legalizat cat mai urgent si contactati un executor judecatoresc.

Faceti un memoriu si la protectia coopilului.

Faceti si plangere scrisa la politie pt infractiunea de la art 379 C pen - Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Aratati articolele mentionate de mine atat instantei, cat si avocatului si organelor de politie si spuneti le sa mai deschida codurile.

Luptati acum pt copilul dvs pt ca timpul trece in defavoarea lui si a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Incredintare si program de vizita minor ramonab ramonab Am un copil de 2 ani si 5luni dintr o relatie anterioara.Tatal a hotarat ca nu si mai doreste un copil cu cateva saptamani inainte sa nasc si ne am despartit, ... (vezi toată discuția)