avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

Buna ziua,
am si eu o intrebare...

Mama mea a iesit la pensie si primeste o pensie in calculul careia nu i-au fost bagate sporurile de toxicitate(unde a fost cazul), sporui de noapte s.a. ....
In acest sens s-a chinuit vreo 4 ani sa adune adeverinte de pe unde a lucrat si le-a adus la casa de pensii insotite de cererea aferenta pentru ca sa i se recalculeze pensia si sa i se plateasca retroactiv drepturile banesti restante...
Problema este ca din luna martie a acestui an a depus cererea si de cate ori se duce la casa de pensii sa se intereseze cand o sa i se actualizeze pensia i se raspunde in doi peri ca..." ce se grabeste ca ei sunt doar 3 functionari si nu au cand sa l-e faca pe toate..." --oare in 8 luni nu aveau timp sa reactualizeze o pensie, ca doar Targovistea este un oras relativ mic si nu toti pensionarii au de recalculat pensia ?!
Intrebarea mea este: exista stipulat prin vreo lege un timp limita de solutionare a unei astfel de cerere?
Unde asi putea sa fac o reclamatie?
#-o
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:50, 11 Octombrie 2012
Diferenta la pensie rezultata in urma recalcularii,se va plati incepand cu luna urmatoare a depunerii adeverintelor.Pentru a se grabi rezolvarea dosarului,faceti o interventie la CNPP in care dati date legate de nr.dosarului;Casa locala de care apartineti si alte amnunte(de ex.cand ati depus adeverintele etc.).

Faceti interventia aici:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie ionelnelus ionelnelus Buna seara ! Ma numar printre beneficarii unei pensii din minerit din 2012! In 27 07 2016 am facut o cerere ptr a beneficia de recalculara pensiei! Dupa mai ... (vezi toată discuția)
Reclamatie casa de pensii - modalitati AndreiAlexP AndreiAlexP Buna ziua, Imi puteti spune care sunt modalitatile prin care pot face o sesizare/reclamatie la casa de pensii judeteana Ilfov ? avand in vedere ca atat pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare karcsika1958 karcsika1958 Pentru recalcularea unei Decizie,,Cat este timpul maxim dupa lege,.,?,Daca a depasit Casa de pensi termenul este clauza de a castiga la Judacotorie,.? Cer ... (vezi toată discuția)