avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie, drept de uzfruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie, drept de uzfruct

In cazul in care in clauzele unui contract de donatie se precizeaza ca donatorii au drept de uzfruct asupra imobilului donat, pana la moartea donatorilor, si se doreste ca respectivul bun imobil sa fie vandut, cine va semna pentru vanzarea respectivului imobil? Donatorii, persoana care a primit donatia sau ambii?
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 17:30, 11 Octombrie 2012
Cu alte cuvinte, va trebui sa cer acordul donatorilor pentru a vinde imobilul respectiv? In concluzie, doar donatorii pot vinde proprietatea respectiva?
Nu mai inteleg nimic.

Pentru a putea sa-l vand trebuie ca donatorii sa renunte la dreptul de uzfruct? Daca acel cumparator refuza sa lase respectivele persoane sa stea in casa respectiva?

Ce rol mai are dreptul de uzfruct daca imobilul donat poate fi vandut fara acordul donatorilor?
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
ContSters255863, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
UZUFRUCT = au dreptul sa locuiasca in imobil pana la decesul lor.
Puteti sa vindeti imobilul DOAR daca cumparatorul este de acord sa le respecte dreptul de mai sus. In alte conditii, nu.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
ContSters267464, utilizator
Bine si daca donatorii sunt de acord cu vanzarea imobilului respectiv, cum se va proceda in acest caz? Exista posibilitatea de a renunta la dreptul uzfruct?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, daca sunt de acord cu vanzarea, ei dau o declaratie de renuntare la uzufruct (si se muta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? cumparatorul este ... asye asye Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? Cumparatorul este afectat vreunfel sau eu daca o vand? detalii: -Bunica mi a donat o casa batraneasca la ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica bobota viorel bobota viorel ..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)