avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreeamatei , utilizator 21:18, 15 Octombrie 2012
1. Legea nr. 166/09.10.2012 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea și completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistență socială a fost publicata in M.O. 699/11.10.2012.

2. Iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, asa cum a fost modificata de Legea 166/2012:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art. 7
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 1 ISR

(2) Stimulentul de inserție prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:

a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.a), dacă acestea obțin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.b), dacă acestea obțin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;

c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada

(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizația lunară și solicită dreptul la stimulent de inserție, plata acestei indemnizații se suspendă.

3. Asadar pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie:
- sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an daca ati optat pentru CCC pana la 1 an;
- sa reluati activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani;

4. - In cazul prezentat de dvs. ati optat pentru CCC pana la 1 an deci, pentru a beneficia de stimulentul de insertie, trebuia sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an.
- Nu inteleg: ce v-a impiedicat sa reluati activitatea macar cu o zi inaintye de a implini copilul 1 an, adica pe 09.08.2012?
Cand am depus dosarul pentru CCC Am fost informata gresit de doamna care se ocupa cu dosarele :-daca optez pt. 2ani primesc stimulet 100 lei;iar daca optez pt 1an primesc 75% si nimic altceva.Iar cand am reluat activitate am aflat ca puteam sa primesc stimulentul de insertie daca am optat pt un an de aceasta nu am reinceput activitatea inainte de 1 an
Ar trebui sa mergeti sa-i "multumiti" acelei doamne de la Primarie care, platita si din banii dvs., nu este competenta sa va dea informatiile care ar trebui sa le stie mai bine decat altii.
Multumesc pt raspunsuri si pt timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent crestere copil geo_kemy geo_kemy Buna ziua, Momentan sunt in concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani si m-ar interesa daca ma intorc la serviciu mai devreme (adica de luna ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie trinc_carmen trinc_carmen Daca raman in CCC pana la un an ,iar daca dupa 3 luni ma reangajez primesc stimulentul de inserie pana are copilul 2 ani ?Multumesc. (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)