avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acelasi proces de doua ori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acelasi proces de doua ori

Se pot unii cumva cele doua procese? Se poate unul din ele anula? Daca se poate anula pentru ca este deja un proces pe rol identic ce lege imi vine in ajutor pentru a anula pe cel de-al doilea?
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 14:12, 29 Ianuarie 2009
Buna ziua,

daca exista doua dpsare intre aceleasi persoane si avand acelasi obiect invocati "exceptia litispendentei" aratati ca exista doua dosare identice, dovediti acest lucru iar instanta va sti ce are de facut.


av. Boncu
Multumesc. Insa unul a fost pronuntat deja si va ajunge la recurs iar cel de-al doilea este la a treia infatisare. Deci cum pot apela la exceptia de litispendenta, unde trebuie sa o fac si in ce mod?#-o
exceptia o ridicati la cel de al doilea proces, unde sunteti la judecarea fondului. Pentru motivarea exceptiei faceti rost de o copie legalizata de pe hotararea data in primul dosar
Buna ziua,

daca unul dintre procese s-a judecat in fond si a plecat in recurs atunci este autoritate de lucru judecat.
Trebuie sa scoateti un certificat de grefa din care sa rezulte ca s-a pronuntat deja instanta de fond si urmeaza recursul ( dc exista hotararea atunci folositi hotararea legalizata). Certificatul de grefa ( sau hotararea legalizata) se pune in dosarul nr. 2 si acolo aratati ca a mai fost un dosar cu aceleasi parti si obiect.
Instanta va sti ce sa faca.

avocat Boncu
certificatul de grefa il obtineti de la instanta unde s-a pronuntat primul dosar cu o cerere si o taxa de timbru de 1 leu si timbu judiciar de 0.15 bani. Dupa obtinerea certificatului de grefa il aratati instantei din a doua cauza si invocati exceptia de litispendenta. Ar mai fi o situatie. Cu acel certificat de grefa, daca va convine solutia primei instante va prezentati la cel de-al doilea proces si solicitati renuntarea la judecata. Renuntarea la judecata se poate face numai personal.Bafta multa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litispendenta fd fd la fond am fost eu chemat in judecata pt revendicare si granituire. fata de titlul reclamantului am opus hotararea judecatoreasca de constatare a uzucapiunii ... (vezi toată discuția)
Introducerea unei actiuni de 2 ori la aceeasi instanta alessia_ioana alessia_ioana Am inaintat instantei 2 cereri avand acelasi obiect si aceleasi parti.Ce pot sa fac ?As putea sa-mi retrag una din cele 2 cereri si sa recuperez si taxa de ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat MelindaB MelindaB Daca exista o actiune impotriva paratului ZZ inregistrata la Judecatoria 1 la data -X, ulterior se inregistreaza o alta actiune la o alta Judecatorie 2 la date ... (vezi toată discuția)