avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Ipoteze
Creditul este garantat cu ipoteca pe imobilul garantului.
Titularul nu mai poate plati si ajunge la executor.
Garantul este de acord cu vanazarea imobilului garantie pentru acoperirea debitului
Intrebare
Care sunt pasii de facut la executor pentru a pune in vanzare garantia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: naepot , utilizator 16:21, 14 Octombrie 2012
Sunt doua variante:
1. Gasiti dvs. un cumparator si cu acordul creditorului vindeti bunul respectiv.
2. Ramaneti pasiv si asteptati sa se prezinte cineva la licitatie si sa adjudece bunul respectiv.

Recomand prima varianta pentru ca uneori, la licitatie, se pot prezenta si persoane intelese intre ele si cumpara imobilul la un pret mult prea mic (ramaneti fara imobil si cu executarea silita in carca)
Va multumesc pentru sfat.Mai am cateva intrebari.
Pentru a executa garantia imobiliara este necesar ca garantul sa-si dea acordul scris in fata executorului sau executarea curge de la sine?
In cazul in care vanzarea garantiei nu acopera debitul este posibila esalonarea restului de plata in rate pana la achitarea totala?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
naepot, utilizator
NU este nevoie de acordul garantului pentru a fi executata garantia imobiliara insa sunt anumite acte la care este necesara informarea garantului.

Odata ce s-a executat garantia, adica imobilul, garantul nu mai are nici o obligatie. Asta daca a fost garant ipotecar si nu avalist, fidejusor, codebitor, etc.
Multumesc pentru raspunsuri.
Ma intreseaza daca debitorul poate solicita plata in rate a restului de plata ramas dupa executarea garantiei imobiliare.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
naepot, utilizator
Poate solicita insa nu va garanteaza nimeni ca se va aproba de catre creditor.

Alte discuții în legătură

Executare silita avalist bo alb mma mma Buna seara, As vrea sa stiu daca termenul de prescriptie al executarii silite de 3 ani curge pentru mine avalist al unui bilet la ordin in alb, fara protest ( ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)