avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari intretinere

Buna ziua.O persoana care nu a avut venituri in ultimele 6 luni, are la intretinere de platit 2600 ron cu tot cu penalizari (locuieste singura).Daca nu a avut venit in ultima perioada se poate face ceva ca sa nu mai plateasca penalizarile?Multumesc
Cel mai recent răspuns: IrinaAlexa , utilizator 14:28, 12 Octombrie 2012
Din pacate, nu . Sunt sute sau poate mii de persoane in aceasta situatie . Singura care poate lua o astfel de decizie este Asociatia de proprietari, numai daca binevoieste si da dovada de intelegere, dar e putin probabil. Asociatia la randul ei, plateste penalizari de intarziere la furnizori, in cazul in care unii proprietari nu achita intretinerea.
Nu se poate face nimic din punct de vedere legal. Exista o lege in 2010 dar nu a mai fost prelungita
taxa perceputa de executorul judecatoresc pentru notificare- plata a cheltuielilor de intretinere restante, trebuie inclusa in plata intretinerii ?este platita de locatar sau se plateste din fondul asociatiei?multumesc
Toate taxele procedurale se platesc de asociatie si ulterior se recupereaza de la debitor.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistemul de penalizare al asociatiei cosminaurel cosminaurel Chiar daca L230 permite aplicare de penalitati in regim propriu ,este normal sa aplicam penalitati daca furnizorii nu o fac ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea problema , referitoare la plata intretinerii ... Dell2020 Dell2020 Buna ziua, Se da urmatoarea problema , referitoare la plata intretinerii pentru un apartament. Din cauze financiare s-a ajuns la o restanta mare la ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)