avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere..? posibil santaj?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere..? posibil santaj?

Am imprumutat o suma de bani fostului prieten (cu care am avut o relatie de lunga durata) chiar inainte de a ne desparti.Acum refuza sa-mi restituie suma de bani sustinand ca eu nu am nicio dovada a imprumutului.De fapt am o chitanta de la banca ce demonstreaza alimentarea de cont pe care i-am facut-o.Mai grav este faptul ca pentru a-mi inapoia suma de bani pe care mi-o datoreaza,mi-a cerut in doua randuri sa intretin relatii sexuale cu el ,ceea ce desigur ca am refuzat.Este acesta vazut ca un act de santaj?Ce masuri pot lua in situatia de fata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 07:56, 13 Octombrie 2012
chitanta dvs dovedeste doar ca ati dat o suma de bani si nu destinatia acestei sume.
poate fi un imprumut la fel de bine cum poate fi un pret ptr un bun sau o returnare a unor bani pe care i-ati imprumutat de la el.
aveti nevoie de mai multe probe decit chitanta respectiva.
Nu prea aveţi cum să demonstraţi faptul că suma de bani transferată sua virată în contul fostului prieten a fost un împrumut, în lipsa existenţei unui înscris preconstituit în scopul doevedirii acelui împrumut. Puteţi dovedi doar că i-aţi dat o sumă de bani, care ar fi putut fi dată cu orice titlu, dar nu se poate prezuma că a fost un împrumut. De aceea ,chiar dacă în scopul returnării împrumutului vă solicită anumite servicii câtă vreme nu puteţi dovedi nici măcar aceste aspecte, este imposibil să vă faceţi dreptate. Sumele de bani împrumutate pot fi probate prin înscris , fie şi sub semnătură privată , semnat de părţi şi datat, eventual şi semnat de nişte martori. Un astfel de act nu poate fi contestat , pentru că face dovada clară a înţelegerii dintre părţi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - imprumut acordat unui prieten hultuana hultuana Am avut un prieten care imi datora bani(eu i-am dat banii fara nici un act). El mi-a returat suma in contul de banca. Acum el zice ca ma da in judecata ca are ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii dati cu imprumut? silvia_cristi silvia_cristi am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati ... (vezi toată discuția)
Debitor rau platnic - dovada prin inregistrare a convorbirilor telefonice calandrino calandrino Buna ziua! As dori sa intreb daca este admisibila administrarea probei audio a inregistrarii convorbirilor telefonoce purtate cu debitorul rau platnic si din ... (vezi toată discuția)