avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor - imprumut acordat unui prieten
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor - imprumut acordat unui prieten

Am avut un prieten care imi datora bani(eu i-am dat banii fara nici un act). El mi-a returat suma in contul de banca.
Acum el zice ca ma da in judecata ca are chitante de la banca ca de fapt eu ii datorez bani lui.
Va rog sa imi spuneti ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 16:35, 15 Iulie 2010
Trebuie dovedit cu ce titlu v-a virat banii in cont, adica prietenul sa faca aceasta dovada. Spuneti ca de fapt el va datora bani...si dvs. sa demonstrati acest aspect, in caz ca veti ajunge in instanta. Daca nici unul nici celalalt nu veti putea dovedi nimic..cred ca va fi gree ude solutionat cazul.mai bine va intelegeti...fiindca sunteti singurii care stiti adevarul.
pai, "prietenul" poate dovedi ca a dat banii , pentru ca are chitantele de la banca prin care a virat banii..............
Dvs am inteles ca nu aveti nici o hartie la mana, cum ca acei bani i-ati dat imprumut, dar macar aveti martori care au vazut cand i-ati dat banii?
in primul rand , trebuie sa vedeti daca intr-adevar va da in judecata pentru a "recupera" banii.
Va putea merge pe o actiune in pretentii, iar daca suma e mare , nu stiu daca renteaza pentru el sa achite taxele de timbru , care sunt destul de mari..............
Se pare ca suma era mare, daca prieteni fiind , ridica pretentii.
1. Daca suma a fost imprumutata de dvs. prietenului , poate o aveati in banca inainte de a va ajuta prietenului. Puteti sa faceti dovada ca ati extras suma repectiva din contul dvs inainte de a face imprumutul , in acea zi sau cu citeva zile inainte de a va cere bani cu titlul de imprumut? Exista un martor macar, care sa stie de imprumut? Sumele mari , de obicei - nu se imprumuta fara nici un act sau martori, nici rudelor.
2. Daca prietenul dvs. v-a imprumutat pe dvs cu o suma de bani.. el poate dovedi cu extrasul de banca si viramentul facut in contul dvs... ca suma este din contul lui in contul dvs. nu si invers.
Cred ca adevarul ...se poate totusi dovedi in instanta..

Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere..? posibil santaj? Maria_v7 Maria_v7 Am imprumutat o suma de bani fostului prieten (cu care am avut o relatie de lunga durata) chiar inainte de a ne desparti.Acum refuza sa-mi restituie suma de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta fara inscrisuri doveditoare carmenbn carmenbn Buna ziua.Am urmatoarea problema:o prietena a facut un credit la banca si am convenit sa o ajut platindu-i rata atunci cand ea nu avea bani,sub forma de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)