avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OG 25/2008
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OG 25/2008

in acea ordonanta la punctul "7 . La articolul 9 alineatul (1), literele a) si d) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"a) o contributie de 3% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor metalice feroase si neferoase, precum si a bunurilor destinate dezmembrarii, obtinute de catre detinatorul deseurilor, respectiv detinatorul bunurilor, persoana fizica sau juridica. Sumele se retin prin stopaj la sursa de catre operatorii economici autorizati potrivit legislatiei in vigoare pentru colectarea si/sau valorificarea deseurilor, care au obligatia sa le vireze la Fondul pentru mediu; "
intrebarea mea este daca cei care se ocupa cu recuperarea de deseuri REFRACTARE (nu sunt incluse in clasa de deseuri industriale reciclabile) trebuie sa tina cont de aceasta ordonanta ?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 15:44, 27 Ianuarie 2009
Cred ca cel mai bun lucru este sa sunati la Agentia de Mediu teritoriala si sa va consultati cu iei. Atentie stopajul la sursa poate atrage sanctiuni penale da nu e retinut sau e retinut si nu este platit.
#-o#-o#-oam intrebat si la MEDIU, si am primit 2 raspunsuri diferite , 1-da se plateste si 2- nu se plateste si nu se face taxare inversa .
specific ca REFRACTARELE sunt de fapt CARAMIZI , in lege se face referire la dezmembrare ori un cuptor deindustrie nu poate fi dezmembrat , demolat da dar nu dezmembrat , eu asa inteleg.
daca aveam un raspuns clar nu mai apelam la domniile voastre.
asa ca va rog sa ma dezmeticiti dumnevoastra ca tare mai incurcate sunt aceste legi#-o#-o#-o
Atunci faceti o cerere scrisa la Mediu, iei sunt obligati sa raspunda si in baza raspunsului actionati in consecinta, aici este vorba de interpretare a textului de lege.

~ final discuție ~