avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am fost inundat. Vina administratorului?!?!?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am fost inundat. Vina administratorului?!?!?

Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit administratorul a constatat ca problema este de la etajul 4.
Administratorul a hotarat ca va verifica a doua zi problema si va da drumul la apa dupa eventualele reparatii.
In urmatoarea zi le ora 6 cand am ajuns acasa plutea totul in casa, administratorul a dat drumu la apa fara sa verifice nimic si fara sa astepte ca proprietarii de la etajul 3 si 2 sa fie acasa. Dupa un scandal imens pe scara sigurul raspun al administratorului si al presedintelui de asociatie a fost "Dati-ne in judecata!"

Ce este de facut?

Cel mai recent răspuns: _ginu_ , utilizator 20:09, 14 Octombrie 2012
Aveti asigurare facultativa a locuintei?
Cunoasteti defectiunea care a cauzat inundatia?
defectiunea vizeaza parte comuna sau parte de instalatie din propriettaea privat
Conditionat de statutul instalatiei la nivelul careia s-a produs defectiunea,aveti dreptul sa promovati actiune in instanta impotriva asociatiei de proprietari daca defectiunea este la parte comuna instalatie sau direct proprietarul in cazul in care defectiunea a vizat instalatia din parte privata
_ginu_ a scris:
Administratorul a hotarat ca va verifica a doua zi problema si va da drumul la apa dupa eventualele reparatii.

Intrebati vecinul de la etajul 4 daca s-a remediat defectiunea. Ce instalator a remediat-o? Primul (i)responsabil poate ca este proprietarul apartamentului de la etajul 4, apoi instalatorul care a remediat defectiunea si administratorul.
Daca s-a facut lucrarea, inseamna ca nu s-a facut bine.
Daca proprietarul de la etajul 4 a vazut, trebuia sa sesizeze imediat si sa se opreasca iar apa.
Daca administratorul a deschis apa trebuia sa verifice imediat impreuna cu instalatorul, cu vecinul de la etajul 4 si cu cel de la etajul 3 daca mai curge apa prin tavan..., avand in vedere ca dumneavoastra nu erati acasa din cate inteleg. Imi inchipui ca daca apa a ajuns in apartamentul de la etajul 2 a inundat mai intai apartamentul de la etajul 3 situat deasupra dumneavoastra.

Vecina de la etajul 4 unde era defectiunea nu era acasa, cu toate acestea administratorul a decis fara sa faca nici o verificare sa dechida iar apa pe coloana chiar daca nu era acasa nici locatarul de la etajul 4, nici cel de la etajul 3, nici noi, de la etajul doi si aceasta decizie a dus la inundarea pana la parter a apartamentelor de pe aceasta coloana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Probleme incalzire mastera mastera Buna ziua, As dori sa stiu daca atunci cand se da drumul la incalzire in bloc, administratorul, sau cine se ocupa de asa ceva, trebuie sa anunte acest lucru ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)