avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... certificat grefa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

certificat grefa

Buna seara,
Am si eu o nelamurire cu certificatul de grefa.Acum cateva zile mi s-a ridicat permisul auto si cineva ma sfatuit sa fac contestatie si pe baza certificatului de grefa sa circul.Adica dupa ce obtin certificatul de grefa sa fac uitat carnetul la politie si dupa 30 zile sa ma duc sa il ridic ca si cum nu am circulat,iar daca ma opreste politia intre timp sa spun ca nu am ajuns sa il ridic.Este legal asa ceva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 20:57, 13 Octombrie 2012
Nu puteti circula pe baza certificatului de grefa

oug 195/2002 Art. 118
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la serviciul politiei rutiere in a carui raza de competenta a fost constatata fapta.
(2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

...........
(4) Prelungirea dreptului de circulatie se face de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti ori inlocuitorul acestuia sau de catre seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane ori adjunctul acestuia pe a carei raza de competenta a fost savarsita contraventia, din 30 in 30 de zile, in baza unui certificat eliberat de instanta de judecata care confirma ca dosarul este in curs de solutionare, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Conform celor de mai sus certificatul va va folosi numai la eliberarea permisului.
Legea distinge doar doua documente justificative in baza carora se poate circula pe drumurile publice: cu permis si in unele cazuri cu dovada inlocuitoare a permisului (eliberata de politie) niciodata cu certificat de grefa
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , neacordare prioritate pietonii pe sensul opis Florinalexandru Florinalexandru Buna ziua , astazi am trecut o intersectie semaforizata viram la dreapta de blvd mihai bravu catre calea vitan avand 4 benzi de mers 2 \\ 2 pietoni nu era pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor-contestatie proces verbal spicemutha spicemutha Buna ziua tuturor,mi s-a retinut permisul de conducere pentru 60 zile si 8 puncte amenda pentru ca am efectuat o depasire vazuta de organul de politie ca ... (vezi toată discuția)
Mi s-a luat permisul si nu cred ca politia are dreptate! soryn3 soryn3 am citit subiectul de pe acest forum si eu sunt intr-o situatie asemanatoare doar ca sunt foarte sigur ca am dreptate de aceea as dori sa stiu si parerile ... (vezi toată discuția)