avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua , neacordare prioritate pietonii pe sensul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua , neacordare prioritate pietonii pe sensul opis

Buna ziua , astazi am trecut o intersectie semaforizata viram la dreapta de blvd mihai bravu catre calea vitan avand 4 benzi de mers 2 2 pietoni nu era pe sensul meu de mers si pe partea opusa prima si mi s-a retinut permisul ptr 30 de zile am semnat procesul iar permisul trebuie sa il duc la udriste in 5 zile ....pot depune contestatie in situatia de fata ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 16:44, 17 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Da, puteti depune contestatie (plangere contraventionala) in termen de 15 zile de la comunicarea procesului, deci de astazi.

Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la serviciul politiei rutiere în a carui raza de competenta a fost constatata fapta.
(2) Plângerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data înregistrarii acesteia pâna la data ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti.
(3) Când dovada înlocuitoare a permisului de conducere a fost eliberata fara drept de circulatie, la data depunerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, seful politiei rutiere pe raza careia a fost savârsita fapta mentioneaza pe dovada ca titularul permisului are drept de circulatie pentru o perioada de 30 de zile.
(4) Prelungirea dreptului de circulatie se face de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti ori înlocuitorul acestuia sau de catre seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române ori adjunctul acestuia pe a carei raza de competenta a fost savârsita contraventia, din 30 în 30 de zile, în baza unui certificat eliberat de instanta de judecata care confirma ca dosarul este în curs de solutionare, pâna la ramânerea definitiva a hotarârii judecatoresti.
(5) Plângerea împreuna cu dosarul cauzei se trimit în termen instantei de judecata pe raza careia a fost savârsita fapta.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2016
Dana Fatol, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a luat permisul si nu cred ca politia are dreptate! soryn3 soryn3 am citit subiectul de pe acest forum si eu sunt intr-o situatie asemanatoare doar ca sunt foarte sigur ca am dreptate de aceea as dori sa stiu si parerile ... (vezi toată discuția)
Ajutor-contestatie proces verbal spicemutha spicemutha Buna ziua tuturor,mi s-a retinut permisul de conducere pentru 60 zile si 8 puncte amenda pentru ca am efectuat o depasire vazuta de organul de politie ca ... (vezi toată discuția)
Certificat grefa wox wox Buna seara, Am si eu o nelamurire cu certificatul de grefa.Acum cateva zile mi s-a ridicat permisul auto si cineva ma sfatuit sa fac contestatie si pe baza ... (vezi toată discuția)