avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot cauta o pesoana decedata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot cauta o pesoana decedata

Buna seara ,am o nelamurire daca puteti sa ma ajutati.Sint in proces de 2 ani si nu gasesc pesoana pirita ,este decedata din ani 70 ,80 ,nu o pot gasi nicaiesi ,,nici la ultima adresa ,nici la decese nicaieri .La ce institutie de stat o pot gasi ?Menitonez ca am facut adresa la politie la ultimul domiciliu si la arhiva de decese bucuresti si nu o gasesc pe nicaieri.Ce pot face sa pot termina procesul asta Puteti sa imi dati niste sfaturi ?Sustin ca nici avocata mea nu o gaseste si procesul se amina tot timpul .Am vb cu dm avocata si i-am spus o o citam prin mica publicitate dar a zis ca nu este necesar ,eu cred ca as putea termina acest proces asa ,,macar ar veni cineva care o cunoaste sau rude .,orcum m-am saturat de umblat degeaba fara sa o gasesc nicaieri ,nici vie nici moarta,,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nlclaudia , utilizator 12:03, 29 Iunie 2021
Pentru a avea certitudinea ca o persoana este in viata/decedata se va face adresa catre INEP, puteti scoate certificat de grefa pentru a putea face si dumneavoastra personal aceasta cerere. Daca vi se comunica ca acea persoana este decedata si ultimul domiciliu al acesteia va puteti adresa camerei notarilor publici pentru a solicita relatii cu privire la dezbaterea succesiunii respectivei persoane. Daca aveti noroc si s-a dezbatut succesiunea vi se va comunica numele mostenitorilor si ii veti putea introduce in cauza in locul decedatului.
Introducerea in cauza a mostenitorilor nu poate fi facuta in cazul in care este vorba despre un drept personal care nu poate fi transmis prin succesiune.
Daca de la camera notarilor primiti informarea ca nu s-a dezbatut succesiunea in principiu nu puteti afla foarte greu date cu privire la succesorii in drepturi ai persoanei cautate. In situatia in care persoana cautata a decedat ianinte de introducerea actiunii si nu aveti date privitoare la succesori instanta va respinge cererea ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara capacitate procesuala de folosinta. Daca a decedat dupa data introducerii cererii, procesul se suspenda pana la introducerea in cauza a mostenitorilor. Neintroducerea in cauza a mostenitorilor va atrage perimarea cererii dupa un an de la data suspendarii procesului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat
Multumesc mult ,,inseamna ca ma pot adresacamerei notarilor publici pentru a afla daca are succesiunea facuta si chemeti mostenitori in judecata .Deci ma voi judeca cu mostenitori decedatului.Cu mult respect dm avocat
mergeti la camera notarilor publici si faceti cerere la care anexati si certificat de grefa
MULTUMESC MULT
Înalta Curte a precizat că remediul unei acțiuni promovate împotriva pârâtului predecedat la data introducerii cererii de chemare în judecată constă în formularea de către reclamant a unei cereri modificatoare a cadrului procesual prin chemarea în judecată a moștenitorului, în limitele temporale permise de legea de procedură. (Decizia nr. 606 din 24 februarie 2015 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatarea nulității absolute a contractului de vânzare-cumpărare teren)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Daca o persoana care este implicata intr-un proces civil a decedat inainte de solutionarea procesului, ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala, va rog un sfat leusan leusan Este corecta urmatoarea situatie?: Mama mea decedeaza in feb 2010.In mai 2011 se introduce o actiune impotriva ei de catre un prestator de ... (vezi toată discuția)
Mostenitor zerognost zerognost Speta: ma judec cu o persoana care in timpul procesului decedeaza. Introduc in cauza mostenitorul, defunctul lasa in urma un copil si o mica avere (casa, ... (vezi toată discuția)