avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prezentat copie polita RCA la controlul in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prezentat copie polita RCA la controlul in trafic

Este obligatorie prezentarea politei RCA originale la un control in trafic sau poate fi prezentata numai o copie fara a fi amendat? Mentionez ca exista o polita RCA valabila (inclusiv la control in baza de date nationala CEDAM) numai pe moment am numai o copie a ei. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
cineva_nou, utilizator
Cel mai recent răspuns: cineva_nou , utilizator 09:53, 15 Octombrie 2012
Art.35. -
(2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

din cate stiu exista un principiu in drept care spune ca "Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus" adica "Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem", adica daca nu este clara legea atunci dreptatea ar fi de partea celui vinovat sau ceva de genul asta.

daca in lege nu se specifica clar ca trebuie sa ai documentele originale la tine atunci poti sa ai copii dupa ele cu care sa te poti identifica si sa dovedesti ca masina este asigurata.

nu exista in oug 195 o sanctiune care sa prevada aplicarea unei amenzi pentru lipsa documentelor originale ci doar lipsa acestora.

daca esti intrebat poti justifica lipsa originalelor prin teama de pierdere sau furt!:)
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
cyan, moderator
Multumesc pentru precizari. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara kitty35 kitty35 Chiar daca merge la o facultate particulara?Multumesc (vezi toată discuția)
Compensatie caldura - 2010 viomarc viomarc in norme este specificat un auto 1600 cm3.Dar daca familia are 2 auto.sub 1600,beneficiaza de compensatie termica? (vezi toată discuția)