avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce inseamna recrutarea unei persoane ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce inseamna recrutarea unei persoane ?

daca fetele au practicat prostitutia simai practica am dovedit cu procesele verbale de amenzi pt asa ceva inca din anul 2008 mai poate sal bage la recrutare ?LEGEA 678/2001sau?una a avut 20 de amenzi iar cealata 172
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 23:58, 15 Octombrie 2012
Care este de fapt intrebarea? Ce inseamna recrutarea unei persoane? Inseamna selectionarea ei pentru o activitate anume, determinata.
Infracţiuni privind traficul de persoane
Art. 12
(1) Constituie infracţiunea de trafic de persoane recrutarea, transportarea, transferarea, cazarea ori primirea unei persoane, prin ameninţare, violenţă sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, fraudă ori înşelăciune, abuz de autoritate sau profitând de imposibilitatea acelei persoane de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori prin oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori de alte foloase pentru obţinerea consimţământului persoanei care are autoritate asupra altei persoane, în scopul exploatării acestei persoane, şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 ani la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.



În opinia mea este posibil , dacă se va putea demonstra faptul că persoana a comis în vreuna dintre modalităţile expuse mai sus infracţiunea de trafic de persoane.
Stimata doamna Gancuta,

Este adevarat ca imprejurarile de fapt ca respectivele persoane au practicat prostitutia anterior suspiciunii de recrutare poate ajuta apararea insa din declaratii poate rezulta ca acestea s-au lasat de prostitutie si au fost racolate ulterior fiind influientate si convinse prin diverse mijloace de constrangere sau fara constrangere.
Cu alte cuvinte, prostituatele pot fi recrutate si daca ar fi practicat prostitutia anterior in sensul de a lucra pentru un proxenet anume.
In functie de ceea ce va rezulta din probe instanta isi va pronunta hotararea judecatoreasca de condamnare sau de achitare.

In astfel de cazuri penale organul de ancheta exercita adesea presiuni asupra prostituatelor care declara adesea ceea ce pot ca sa scape ele si daca ele nu au avocat angajat nu pot fi aparate chiar daca vor ajunge parti vatamate.
Daca va permiteti sa angajati avocat ar fi mai mult decat necesar sa procedati in acest mod deoarece prin avocat din oficiu nu cred ca se va reusi a se ajunge la o aparare complexa si efectiva.
Avocatul ales ar fi avut dreptul de a participa si la audierea prostituatelor in calitate de parti vatamate si abuzurile ar fi fost mult mai greu de exercitat de organe, evident, in ipoteza ca ar fi existat abuzuri.
am demonstrat ca au practicat din anul 2008 si am depus fotografi ,ca inca mai practica si bineinteles am si filmare audio video facuta dupa arestarea prietenului meu dar procurorul a zis ca aceste probe nu sunt valabile deoarece sunt facute fara aprobarea organelor pot sa cer vizionarea in camera de consiliu?si da are avocat ales
da e adevarat presiuni s-au facut si asupra martorilor in faza de cercetare la parchet si sau cam dictat ce sa scrie pot cere starmutarea dosarului pe aceste motive?
fiin-ca aceste declarati au dus la arestarea lui si daca la dosar nu exista certficat medico legal si ea a zis ca a fost batuta se ia in considerare ?si martori a avut la fel ca ia prostituate am dovedit asta cu poze si anunuturi din ziar ele practica si in ziua de azi

Alte discuții în legătură

Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Prostitutie andreea_pufi91 andreea_pufi91 minora fiind,in urma cu 2 ani am practicat prostitutia.cu putin timp in urma ,procurorul avind convorbiri inregisrate atat intre mine si clienti cit si intre ... (vezi toată discuția)
Prostitutie denisache denisache buna , am un frate de 21 de ani , si tin foarte mult la el si vreau sa ma interesez de mai multe aspecte ...de cateva luni el a intalnit o fata majora care ... (vezi toată discuția)