avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prostitutie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prostitutie

minora fiind,in urma cu 2 ani am practicat prostitutia.cu putin timp in urma ,procurorul avind convorbiri inregisrate atat intre mine si clienti cit si intre mine si combinator, a trimis doi politisti si mau luat de la concubinul cu care locuiesc in prezent pentru declaratii.in prezenta avocatului din oficiu mia aratat convorbirile si mia zis sa prefer,ori eu ori el la puscarie. eu minora fiind,fara niciunul din parinti cu mine am declarat impotriva celui care mi-a ducea clienti.intre timp el a fost arestat.nu dupa mult timp sa repetat acelasi pocedeu cu alt combinator ,care si el a fost arestat. intrebarea este; eu nu mai suport. nu mai vreau sa fie si alti arestati pentru ca in dosar sunt mai multi. pot sa nu mai declar nimic cind ma mai aduce la procuror? pot sa retrag plingerile celor arestati? pot fi si eu arestata daca nu mai declar nimic,sau pentru ca am facut prostitutie?
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 00:36, 12 Martie 2012
Probabil ca organele de cercetare au urmarit reteaua de prostitutie pana in momentul in care au avut suficiente probe ca sa ii incrimineze. Pentru ca este vorba de proxenetism (art.329 Cod Penal) au ajuns si la persoanele care cu voie sau fara voie au fost recrutate in vederea practicarii acestei "meserii".
Nu puteti retrage declaratiile date, ci doar le puteti schimba, lucru pe care nu il recomand. Avocatul din oficiu a procedat corect in a va sfatui asupra alegerii pe care o aveti de facut.
Decat sa fiti condamnata pentru marturie mincinoasa sau prostitutie, ambele infractiuni, avocatul a preferat sa va mai acorde o sansa, avand in vedere ca aveti alt stil de viata in prezent.
Nu depinde numai de declaratiile dvs. daca membrii retelei de prostitutie sunt sau nu arestati, deci continuati sa spuneti doar adevarul ca sa nu aveti probleme.

pot sa nu mai declar nimic cind ma mai aduce la procuror? pot sa retrag plingerile celor arestati? pot fi si eu arestata daca nu mai declar nimic,sau pentru ca am facut prostitutie?

intrebarile erau de mai sus.nu era vb de marturie mincinoasa ci de faptul ca nu mai vreau sa dau declaratii si daca din aceasta cauza, pot fi arestata ca minora.? si daca da , e posibil ca atat eu ca reclamanta cit si faptuitori ca parati sa fim arestati intr-un dosar?
Ideea este ca proxentii sunt pedepsiti mult mai aspru decat prostituatele. De aceea ii vaneaza pe ei.

In plus de aceasta i-a "pus pe jar" si faptul ca au avut minore...ceea ce desigur nu va fi prea bine pentru ei.

Nu sunteti inculpat sa nu fiti pedepsit pentru declaratia pe care o dati deci riscati o amenda de la procuror sau chiar mai mult... daca-i enervati si din cauza dvs. nu ii pot trimite pe proxeneti in judecata.

Daca ati fi apelat la un avocat mai demult, probabil ca v-ar fi sugerat sa ziceti "nu imi aduc aminte". De obicei anchetatorii joaca un planul punand mereu noi si noi probe pe masa, pentru a forta "anchetatul" sa le ofere detalii pe care nu le cunosc,sau declaratii favorabile anchetei lor, sau chiar sa aduca noi fapte penale in atentia lor sau noi faptuitori (niciodata nu se stie de unde sare iepurele este morala lor).

Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
xuser, utilizator
andreea_pufi91 a scris:


pot sa nu mai declar nimic cind ma mai aduce la procuror? pot sa retrag plingerile celor arestati? pot fi si eu arestata daca nu mai declar nimic,sau pentru ca am facut prostitutie?

intrebarile erau de mai sus.nu era vb de marturie mincinoasa ci de faptul ca nu mai vreau sa dau declaratii si daca din aceasta cauza, pot fi arestata ca minora.? si daca da , e posibil ca atat eu ca reclamanta cit si faptuitori ca parati sa fim arestati intr-un dosar?



Bineinteles ca puteti fi arestata, chiar si daca sunteti minora. Ati savarsit o infractiune si organele de urmarire penala au toate probele necesare pt a obtine condamnarea dvs.
Va sfatuiesc sa spuneti tot ce stiti, de fiecare data cand sunteti chemata, viata la inchisoare nu e atat de placuta.
Si nu, nu puteti sa nu declarati nimic ca martor deoarece detineti informatii esentiale in cauza respectiva.
Oricum o dati, ori decalrati tot ce stiti ori aveti toate sansele sa ajungeti la inchisoare.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
ContSters178374, utilizator
acum mai sunteti minora ?
cati ani aveati cand ati fost la parchet si in ce calitate v-au audiat ?

Alte discuții în legătură

Ce inseamna recrutarea unei persoane ? gancuta gancuta daca fetele au practicat prostitutia simai practica am dovedit cu procesele verbale de amenzi pt asa ceva inca din anul 2008 mai poate sal bage la recrutare ... (vezi toată discuția)
Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)