avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce inseamna recrutarea unei persoane ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce inseamna recrutarea unei persoane ?

daca fetele au practicat prostitutia simai practica am dovedit cu procesele verbale de amenzi pt asa ceva inca din anul 2008 mai poate sal bage la recrutare ?LEGEA 678/2001sau?una a avut 20 de amenzi iar cealata 172
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 23:58, 15 Octombrie 2012
Sa insiste avocatul mai tare decat a insistat pentru ca acestea pot fi mijloace de proba in procesul penal.
Pot fi si expertizate in caz de necesitate.Ceea ce sustine parchetul este netemeinic si nelegal.
Singura problema ar putea fi aceea ca respectivele probe sa fie respinse pentru motivul ca nu ar fi concludente, pertinete si utile cauzei, ceea ce insa nu este pe asentimentul meu.

V-am explicat ceva mai sus ca, prostituatele pot fi recrutate si daca ar fi practicat prostitutia anterior in sensul de a lucra pentru un proxenet anume.
Simplul fapt ca au schimbat proxenetul poate constitui problema fundamentala in apararea gandita de avocatul angajat pentru ca instanta poate sa considere irelevant faptul ca ea are un nou proxenet si tot sa ajunga la inchisoare.
Adica nu conteaza faptul ca ea se prostitua anterior, ci doar aspectul de fapt ca noul proxenet o traficheaza pur si simplu.
Avocatul trebuie sa gandeasca foarte precis apararea si nu in mod haotic pentru ca daca va fi haotic nu va avea sanse de reusita.

Aceste aparari pot duce instanta la concluzia de a fi schimbarea incadrarii juridice din infractiunea de trafic de persoane in infractiunea de proxenetism.
Opinez, in sensul ca, mai mult de atat nu va reusi sa obtina.

Avocatul va trebui sa inlature mai toate probele directe din acuzare ceea ce constituie un aspect deosebit de dificil si o munca asidua din partea avocatului, astfel incat acesta sa reuseasca sa starneasca un dubiu suficient de mare incat instanta sa nu mai poata crede ca ar fi vinovat, ci doar ca ar putea sa fie vinovat la fel cum ar putea sa fie si nevinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de trafic de persoane prin metoda lover boy CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna seara, Ma intereseaza daca are cineva practica judiciara cu privire la infractiunea de trafic de persoane prin asa zisa metoda lover boy. Eu nu am ... (vezi toată discuția)
Prostitutie andreea_pufi91 andreea_pufi91 minora fiind,in urma cu 2 ani am practicat prostitutia.cu putin timp in urma ,procurorul avind convorbiri inregisrate atat intre mine si clienti cit si intre ... (vezi toată discuția)
Prostitutie denisache denisache buna , am un frate de 21 de ani , si tin foarte mult la el si vreau sa ma interesez de mai multe aspecte ...de cateva luni el a intalnit o fata majora care ... (vezi toată discuția)