avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari.
Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in aerul expirat.Am fost dus la spital pentru recoltarea de sange.Ma intereseaza ce se intampla in continuare dupa primirea rezultatelor?Este posibil, ca din probele de sange, sa am o alcoolemie mai mare?Daca da, ce patesc in cazul de fata?!Dosar penal?Permis anulat?Inchisoare cu suspendare?Amenda contraventionala?
Va rog frumos sa imi raspundeti cei care a-ti mai avut de-a face cu asa ceva! Va multumesc anticipat !
Am inteles.Care sunt sansele sa nu fiu trimis in judecata si sa nu se inceapa urmarirea penala?
Ar trebui sa ma pun sa imi caut un avocat bun?Care ar fi modul in care as putea iesi "cel mai curat" din situatia asta...sperand ca totul va fi "bine"?
Greu de spus,totul depinde acum de valoarea probelor biologice iar daca ne raportam la cat ati avut in aerul expirat cu siguranta va depasii pragul de 0,80 g/l alcool pur in sange..Aveti posibilitatea sa solicitati calculul retroactiv al alcoolemiei pentru a afla valoarea din momentul in care ati fost oprit,aici cred ca ar fi sansa dvstra daca veti stii cum sa o gestionati.

Acum trebuie sa astept rezultatul de la IML, insa mi-a spus politaiul care se ocupa de caz ca mai mult ca sigur voi avea peste 1.1.Am inteles treaba asta.Dosarul penal este ca si facut daca nu ma insel....insa, am vreo sansa ca totusi sa nu ma trimita in instata?Cu cine pot vorbi sa nu se inceapa urmarirea penala?sau cine decide daca voi fi trimis in judecata sau nu?Ca sa stiu, mai are rost sa incerc sa vb cu cineva, sau nu mai am nicio sansa?
Mi-ar fi mult mai usor de acceptat sa imi faca dosar penal , sa imi anuleze permisul si sa astept sa treaca timpul pana voi putea da din nou examen.
Procurorul care se ocupă de caz este cel care decide dacă veţi fi trimis în judecată, pe baza tuturor probelor existente, va întocmi rechizitoriul prin care va sesiza instanţa de judecată.
Nu ştiu ce înţelegeţi prin a vorbi cu cineva, puteţi , atunci când veţi da declaraţii , să aveţi o atitudine de regret faţă de fapta comisă , lucru ce poate fi reţinut ca circumstanţă atenuantă , însă vă sfătuiesc să nu încercaţi ,,negocieri,, pentru a nu intra în alte probleme. Fapta este consumată şi nu poate nimeni să o şteargă pur şi simplu, şi cum valoarea probelor biologice va fi trecută binişor de limita legală admisă , fapta constituie infracţiune , iar în cazul infracţiunilor se aplică pedepse, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.53 aer expirat ionutx ionutx buna ziua. Am fost depistat cu o alcoolemie de 0.53 in aer expirat, mi-au fost recoltate probe biologice iar acum trebuie sa astept rezultatul. Imi poate ... (vezi toată discuția)