avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj in timpul casatoriei

Buna, sunt inca casatorita, am hotarat insa de comun acordcu sotul sa divortam la notar luna aceasta. Avem construita o casa in timpul casatorie din care sotul nu vrea sa-mi dea nimic, fiind unicul proprietar trecut in acte. Trebarea mea este: pot eu sa fac partajul inainte de divortul la notar?Cum as putea sa trec in CF dreptul meu inainte sa divortez?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 12:17, 16 Octombrie 2012
Partajul inainte de divort nu l puteti face Decat daca va schimbati regimul matrimonial si faceti lichidarea regimului actual partajul si o cnventie matrimoniala.
Daca aceasta Casa este achizitionata in timpul casatoriei, in acte trebuie sa fie trecut ca este casatorit si cu cine.....toate bunurile achizitionate in timpul casatoriei se prezuma a fi bunuri comune.
Ce fel de acte aveti? Daca sunt acte de vanzare cumparare sunteti si dvs trecuta , verificati printr un extras de informare la Cartea Funciara.
buna,
Sunt casatorita in 2007 Sotul a cumparat terenul inainte de casatorie cu o luna.In CF APARE DOAR EL CA FIIND bun propriu,
cumparare cu n r. 46667/2007 SI dificare CU Nr. 14330/2008
Autorizatia de constructie a iesit in 2008 ca urmare casa a foct intabulata in 2008
acte sunt doar pe teren ca find luat de sot inainte de casatorie
terenul este bun propriu al sotului. dvs aveti un drept pentru cheltuielile facute cu construirea casei care ati facuta in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract sau act notarial Poizan Poizan Buna ziua, Sunt casatorita si doresc sa realizez un contract, sau un act notarial, prin care sotul renunta la toate bunurile mobile si imobile in caz de ... (vezi toată discuția)
Speta regim matrimonial leonida leonida Buna ziua, X si Y sunt casatoriti dinaintea intrarii in vigoare a noului cod civil, X are un apartament si o garsoniera dinainte de casatorie, acum X vrea sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie doar pe numele meu ionescumaria13 ionescumaria13 In 2008 ,casatorita,am obtinut o autorizatie de constructie pt o cladire, pe numele meu .Ulterior am divortat ,in 2012.Cladirea e edificata dar nu e intabulata ... (vezi toată discuția)