avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... srl cu datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

srl cu datorii

Buna ziua. Am un SRL fara activitate momentan din ianuarie 2009, dar cu datorii : leasing 5800 lei, finante 12000 lei. Problema e ca nu mai am bani pentru nimic nici macar sa platesc contabila pentru depunere de acte., nici pentru a inchide firma. In iunie nu am mai depus bilantul contabil ,am primit notificare cum ca voi primi amenda si se poate declara firma ca inactiva, ceea ce mi-ar conveni foarte mult.
Intrebare: chiar se poate? Daca nu mai depun bilantul anual chiar daca firma are datorii se poate cere dizolvarea si apoi lichidarea firmei?
Cel mai recent răspuns: radin , utilizator 11:55, 23 August 2009
Da se declara firma ca inactiva, de ce nu o suspendati?
Mergeti la ORC.
Insa bilanturile trebuie sa le depuneti altfel riscati amenzi si penalitati.
nu o suspend pentru ca , avand datorii la finante nu primesc derogarea de la plata impozitului. si sincer as prefera dizolvarea , inchiderea firmei. tocmai de asta ma gandeam ca daca nu depun bilantul poate vine de la sine fara mari cheltuieli
da se poate,chiar mai rau,adica sa raspunzi personal, penal , etc.datoria la stat trebuie achitata.
sa raspund personal? de ce? este un srl iar datoriile sant ale firmei nu ale mele personal . se poate atrage raspunderea personala a administratorului numai daca se dovedeste ca ar fi deturnat fonduri ceea ce nu-i cazul.
oricum intrebarea era alta.
daca nu depun bilantul , da stiu primesc amenda, dar in acest fel pot sa ceara dizolvarea firmei?
chiar nu-mi raspunde nimeni la aceasta problema?

Alte discuții în legătură

Firma inactiva, in curs de lichidare, declaratii nedepuse larysamat76 larysamat76 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi privitoare la un SRL. Starea societatii: inceput de lichidare 5ian.2006, procedura inaintata de DGFP Iasi, ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu srl daca nu se mai depune nici un act Isarcon Isarcon Buna, As dori sa intreb ce se intampla cu SRL daca nu se mai depune nici un act la stat. Va fi dizolvata? Firma a avut activitate si si angajati, dar ... (vezi toată discuția)