avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu probleme 2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu probleme 2

Tatal meu a decedat acum o luna suntem 3 frati si am crezut ca noi suntem mostenitorii lui pentru ca nu avea sotie,ci doar o prietena.Dupa inmormintare prietena tatalui nostru a luat toate actele tatalui nostru a inchis casa in care tatal nostru a locuit 11 ani si dus a fost in Baia Mare.dupa vreo 3 zile am vorbit cu ea si mi-a dat la telefonul ei pe un domn avocat fost prieten cu tatal meu,care mi-a comunicat ca tatal nostru nu avea pe nume nimic ca a vandut pt.intretinere.De aici rezulta ca nu putem deschide succesiunea dupa tatal nostru,mai ales ca actele lui au fost luate de fosta lui prietena?Mentionez ca intre timp am umblat 2 saptamini la o avocata ca sa aflam daca tatal nostru a avea pe nume casa in care traia pina la deces si el din banii lui a costruit-o pe terenul mamei sale.Terenul si o casa mica pe teren a mostenit tatal meu dupa mama lui,dupa ce s-a inteles cu surorile lui si le-a platit partea lor.Aceste acte au fost facute cu avocatul prieten al tatalui nostru acum citiva ani,si sora tatalui nostru a fost de fata .Acum insa avocatul spune ca tata a vindut pt.intretinere,dar noi fratii nu prea credem ca ar fi facut asa ceva,el avind pensie mare avea bani destui,nu-i placea deloc ca cineva sa aiba mila de el,chiar daca era bolnav,nu se lasa efectiv era un om activ.Acum noi cum sa aflam daca e adevarat ce zice avocatul penrtu ca toate actele lui tati sunt la fosta prietena a lui tati,iar ea nu ridica nici telefonul,nu o putem contacta,iar avocata noastra zice ca tatal nostru figureaza in satul in care a locuit pina la deces,cu 28 ari teren si casa pe numele lui,doar declarativ,caci acolo si-a platit impozitul ,dar la registrul agricol in oras,unde apartine acel sat numai figureaza cu casa si s-ar putea ca tatal nostru sa nu fi deschis succesiunea dupa mama lui in 2005 cand bunica a decedat.ce putem face ca sa aflam daca e adevarat ca tati a facut vinzare pt.intretinere ceea ce e de necrezut,era un om foarte mindru nu credem ca a facut asa ceva,dar daca totusi e asa cum putem ataca acel act,pt.ca avem martori ca nu trebuia intretinut avea bani multi si inca el o tinea cu bani pe prietena lui si nici nu avea grija de el caci tati nu ar fi lasat asa ceva nu suporta sa vada mila,si pe prietena asta a mintit-o ca nu o poate lua de sotie caci la catolici nu se casatoresc de 2 ori,si deja a fost casatorit de 2 ori o data cu mama mea,,din aceasta casatorie sunt eu si un frate,iar din a doua casnicie am un frate cu care ma inteleg de minune. si amindoua sotii al tatalui nostru au murit.,deci daca o iubea din toata inima pe aceasta fosta prietena putea sa se casatoreasca cu ea si acum avea drepturi si ea,dar cum nu a facut asa tatal nostru si plus ca a mintit-o in lagatura cu casnicia,noi credem ca nu a vrut sa aiba de a face cu averea lui,si de aceea credem ca ceva nu e in regula ca vor sa faca ceva ca sa nu fie a noastra casa lui tati.Suntem foarte ingrijorati,ce putem face,ne dati un sfat va rog?
Cel mai recent răspuns: laci72 , utilizator 23:32, 15 Octombrie 2012
va multumesc chiar ca imi dati curaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire laci72 laci72 Buna ziua iata care este situatia:am mai scris despre problema mea in forum,dar in mare va scriu si acum despre problema mea si dupa aceea voi avea o noua ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme laci72 laci72 Buna ziua,am o problema si va rog daca se poate sa-mi raspundeti.Iata situatia in care ma aflu:tatal meu a decedat in 21.09.2012.si dupa inmormintare am fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune petruionut petruionut Bună,am o nelămurire Mama si tata au locuit într-un apartament moștenit de tată-l meu.Tata a decedat,mama a vândut apartamentul și a cumpărat o casă ... (vezi toată discuția)