avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in munca in timpul concediului de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in munca in timpul concediului de boala

buna seara
am inca o probelma si caut o rezolvare cum ar fi:
o persoana este angajata dar a intervenit o boala destul de neplacuta , tuberculoza, a fost internata 2 luni dupa care a iesit si primeste concediu de boala lunar timp de 6 luni am inteles , atata dureaza tratamentul. Dar aceasta persoana fiind foarte activa doreste sa se angajeze mai repede cu 2 luni , ininte sa ii expire perioada de tratament. Se poate angaja la o firma in coditii legale?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters30121 , utilizator 14:25, 1 Mai 2009
:stunned: Legal se poate angaja dar moral, cand esti bolnav la un loc de munca esti bolnav la toate celelalte locuri de munca unde activezi, asa ca mi se pare nefiresc sa primeasca concediu medical la o firma si sa lucreze la alta. Interesant ar fi de vazut si dosarul medical la angajare daca este ok si persoana este declarata apta spre a ocupa locul de munca respectiv.
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2009
Profesional New Consult, Consilier juridic
La TBC stiu ca sunt reguli stricte, dat fiind virulenta acestei boli.Nu cred, dar depinde mult si de diagnosticul dat atunci.Cred ca numai comisia va putea stabili reintoarcerea in activitate.
georgeserban a scris:

:stunned: Legal se poate angaja dar moral, cand esti bolnav la un loc de munca esti bolnav la toate celelalte locuri de munca unde activezi, asa ca mi se pare nefiresc sa primeasca concediu medical la o firma si sa lucreze la alta. Interesant ar fi de vazut si dosarul medical la angajare daca este ok si persoana este declarata apta spre a ocupa locul de munca respectiv.

Pai omul nu vrea sa lucreze la o alta firma, vrea sa nu-si efectueze tot concediul medical prescris de medic.Dar oricum va trebui sa intre in comisie...
Daca medicul de medicina muncii o considera apta...e ok...dar subscriu la parerile de mai sus...totusi e vorba de TBC...
poate pune in pericol si pe ceilalti colegi..
oricum orice intoarcere la serviciu dupa o perioada se face numai cu examen medical in prealabil!!!!
nicoletatrenea a scris:

Se poate angaja la o firma in coditii legale?

Din acest enunt se pare ca aceeea persoana doreste sa se angajeze la o alta firma, deoarece pe perioada concediului medical contractul individual de munca este suspendat, in consecinta nu trebuie angajat, ci inceteaza doar suspendarea.

@nicoletatrenea
Daca respectivul angajat primeste avizul de la medic ca se poate intoarce la munca, nu este nici o problema.

Alte discuții în legătură

Daca o persoana a fost bolnava si internata ... oprita oprita Va salut cu mult respect: Daca o persoana a fost bolnava si internata cu TBC urmind in continuare tratament, primesste de la stat o indemnizatie lunara, si ... (vezi toată discuția)
Obligatia firmei in cazul unei boli contagioase CHMarius CHMarius Buna ziua, Un coleg de servici a fost internat recent pentru ca scuipa sange si a fost depistat cu TBC. Firma la care lucrez omite subiectul..ei zic ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Stefana Balazs Stefana Balazs Buna ziua! Ma aflu într-o situație pe care nu stiu sa o gestionez. Sunt angajată la o firmă din iulie 2019 iar in septembrie am fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)