avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Aport in natura la capitalul social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Aport in natura la capitalul social

Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane valabila in conditiile acestea? Deasemenea as dori sa stiu daca aceasta licenta poate fi adusa ca aport in natura la capitalul social? Pot cesiona in favoarea altei persoane partile sociale?
Va multumesc respectuos!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:43, 16 Octombrie 2012
Puteti sa cititi ce a postat cineva pe forum: "Licenta de taxi nu este transmisibila pe o alta entitate cu sau fara personalitate juridica.
In situatia mentionata de dvs,pentru respectarea cadrului legal este necesara preluarea PFA-ului de catre sotul dvs in conditiile art. 41 din Legea nr. 26/1990 a registrului comertului, republicata. "

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Am intrebat la Primaria Bucuresti si mi sa spus ca este posibil daca infiintez firma cu asociat unic sa transfer autorizatia pe firma si ca ea ramane valabila. Dar nu mi sa spus daca aceasta licenta poate fi adusa ca aport la capitalul social si daca se poate cesiona in favoarea altei persoane partile sociale
Elena266 a scris:

...Dar nu mi sa spus daca aceasta licenta poate fi adusa ca aport la capitalul social ....

Conform art. 210 din legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale capitalul social se poate mari prin (in cazul SRL) majorarea valorii nominale a partilor sociale existente sau a numarului acestora ca urmare a unor noi aporturi in numerar si / sau natura. Asadar, o licenta de taxi nu poate fi adusa ca aport la capitalul unei societati.
Cu privire la partile sociale, se poate face cesiune catre o terta persoana dupa transferul licentei pe societate deoarece societatea in sine, ca persoana juridica, va fi titulara licentei si nu asociatul unic ca persoana fizica.

Din punctul meu de vedere puteti aduce si o licenta pe post de aport in natura la constituirea unei societati.
Dupa cum se stie, aportul poate fi in bani sau in natura. Aportul in natura este constituit fie din bunuri imobile, fie din bunuri mobile corporale sau incorporale- adica exact licenta d-voastra. Conditia este ca aceste bunuri sa fie evaluabile din punct de vedere economic.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Unde as putea sa intreb ca sa fiu sigura de asta? La primaria mi sa spus ca ei nu stiu si m-au trimis la Registrul Comertului.

Alte discuții în legătură

Aport teren la capitalul social Ioanalolu Ioanalolu Bună seara. În 2015-2016 am fost dezvoltator imobiliare, persoană fizică înregistrată în scop TVA ( ... (vezi toată discuția)
Srl - 2 asociati/administratori-50%/50% impartire!? sovid sovid Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se pot separa doi asociati/administratori cu 50/50 parti sociale dintr-un srl. Mentionez ca participarea de la ... (vezi toată discuția)
Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)