avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Aport in natura la capitalul social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Aport in natura la capitalul social

Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane valabila in conditiile acestea? Deasemenea as dori sa stiu daca aceasta licenta poate fi adusa ca aport in natura la capitalul social? Pot cesiona in favoarea altei persoane partile sociale?
Va multumesc respectuos!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:43, 16 Octombrie 2012
Da, puteti intreba la registrul comertului, mai ales ca valoarea oricarui aport in natura trebuie stabilita pe baza unei expertize de specialitate, in cazul in care societatea se infiinteaza de catre asociatul unic.
Multumesc, chiar asta am sa si fac, am sa merg sa intreb la Registrul Comertului.
As mai avea totusi o intrebare, cum se face transferul licentei de taxi de pe PFA pe SRL? Cum trebuie procedat?
Multumesc.
Transferul se face probabil la autoritatea care a emis licenta. Presupun ca acolo gasiti conditiile stabilite pentru astfel de procedura.
Nu cred ca licenta de taxi este evaluabila in bani si ca ar putea fi adusa ca aport la capitalul social al unei societati. Pentru transferul pe o SRL va trebui sa vedeti la emitentul de licenta ce reglementari are pentru asemenea situatii...pot fi hotarari de consiliu local care difera de la o localitate la alta.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
ContSters22713, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport teren la capitalul social Ioanalolu Ioanalolu Bună seara. În 2015-2016 am fost dezvoltator imobiliare, persoană fizică înregistrată în scop TVA ( ... (vezi toată discuția)
Srl - 2 asociati/administratori-50%/50% impartire!? sovid sovid Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se pot separa doi asociati/administratori cu 50/50 parti sociale dintr-un srl. Mentionez ca participarea de la ... (vezi toată discuția)
Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)