avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru

Buna seara.
Am si eu o intrebare referitoare la taxa de timbru ce trebuie achitata intr-un proces de succesiune.
Am inteles ca trebuie sa platesc o taxa de 3% din valoarea masei succesorale.
Intrebarea este:
Ca valoare a masei succesorale se poate trece valoarea impozabila din certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale urmand ca ulterior ca instanta sa se pronunte daca trebuie modificata sau nu?
Este mai indicat sa consult ghidului privind valorile orientative ale prop. imob.in Buc pentru a afla valoarea?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
maria dinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:29, 16 Octombrie 2012
Luati ca valoare de referinta valoarea de impunere, la care calculati taxa de timbru de 3%.

Ulterior se va face o expertiza si daca valoarea va fi mai mare se va completa taxa de timbru.
Care este valoarea de impunere la care va referiti?Cea scrisa pe certificatul de atestare fiscala sau cea calculata din ghidul valorilor orientative?
Pe certificatul de atestare fiscala scrie total val. imp. 30245.805#
Este suma in lei sau in euro?
Multumesc
In caz ca exista si pasiv(Datorii), se scade acea suma si la diferenta ,se aplica procentul de 3%.Suma indicata se refera la ron, moneda nationala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxei de timbru GABYBABY GABYBABY AM DESCHIS UN PROCES DE SUCCESIUNE LA JUDECATORIA CORNETU,AM PRIMUL TERMEN PE 6 NOIEMBRIE,DAR PANA ATUNCI EU AM AUZIT CA TREBUIE SA PLATESC TAXA DE TIMBRU,SI ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! taxa la notar pentru un imobil se stabileste la valoarea ... CAMGZN CAMGZN TAXA LA NOTAR....... Buna ziua! Taxa la notar pentru un imobil se stabileste la valoarea care este trecuta in certificatul fiscal? Multumesc! (vezi toată discuția)