avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vor sa ne debranseze de la alimentarea cu apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vor sa ne debranseze de la alimentarea cu apa

datorita neplatii antrtinerii avem restante la apasi gunoi.aociatia a dat rau platnicii in judecata ,am castigat procesul,avem hotarare judecatoresca din iunie dar judecatoria nu a trimis executorul judecatoresc sa puna in aplicare hotararea.problema este ca firma de apa si canal vrea sa sisteze alimentarea cu apa .pentru 3 ap.rau platnice(suma datoriei 15000 lei)firma de apa vrea debransarea intregii scari.noi ce drepturi avem in conditiile in care am prezentat celor de la apa hotaririle judecatoresti?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 19:47, 16 Octombrie 2012
Regula executarii silite este ca nu instanta care a judecat pricina trimite executorul judecatoresc sa puna in aplicare hotararea sa, ci creditorul / reclamantul formuleaza o cerere catre executorul judecatoresc de punere in aplicare a hotararii date.
Cu privire la drepturi, nu aveti nici unul in aceasta privinta. Probabil furnizorul de apa va va intreba de ce din luna iunie nu ati pus in executare hotararea judecatoreasca.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Judecatoria nu trimite executorul. Dumneavoastra (Asociatia) trebuie sa il chemati dupa ce sentinta ramane definitiva.
Va trebui sa platiti executorul ca va recupera de la rau platnici atat suma stabilita de instanta cat si onorariul sau, deci Asociatia nu face decat sa avanseze suma pe care o cere executorul pentru serviciile sale.
Ma gandesc, insa, ca ar fi mai rapid si mai eficient sa explicati acest lucru rauplatnicilor ca sa ii hoatarati sa plateasca de buna voie, economisind astfel dumneavoastra timp si ei bani.
Chiar si o plata partiala poate fi utila fiindca furnizorii va vor pasui mai usor in aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua in blocul nostru avem cativa restantieri care nu au ... BogdanGri BogdanGri Buna ziua In blocul nostru avem cativa restantieri care nu au mai platit de mai bine de 3 ani. Desi nu avem contracte individuale cu furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari criss_bitu2004@yahoo.com criss_bitu2004@yahoo.com este legal ca SC Apa Canal Sa sa inchida apa rece pe perioada nedeterminta din cauza datoriilor pe care le are asociatia de proprietari iar cei care platesc ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari nu da in judecata rauplatnicii radu1212 radu1212 am si eu o intrebare...daca ma-ti putea ajuta as fi tare recunoscator. la asociatia mea de proprietari, s-au adunat cativa rauplatnici cu datorii foarte mari ... (vezi toată discuția)