avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari nu da in judecata rauplatnicii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari nu da in judecata rauplatnicii

am si eu o intrebare...daca ma-ti putea ajuta as fi tare recunoscator.
la asociatia mea de proprietari, s-au adunat cativa rauplatnici cu datorii foarte mari (5000 lei noi). din aceasta cauza de cateva ori am primit somatii de la Societatea APA ca ne va fi sistata furnizarea apei.
Presedintele refuza sa ii dea in judecata pe acei locatari rauplatnici, mai ales ca si el si rudele lui care stau in bloc au datorii si din acesta cauza ar trebui si el sa fie dat in judecata.
Astfel , ni s-a pus noua celor buniplatnici sa platim la inceput penalizarile rauplatnicilor, iar acum pentru ca s-au adunat datorii foarte mari de la rauplatnici, ni se distribuie noua datoriile lor, amenintandu-ne ca vom ramane si noi fara apa, desi platim la zi.
din cate am inteles nu se poate sa facem racordare separata la apa.

presedintele refuza sa dea pe cineva in judecata pentru ca rauplatnicii sunt de fapt in situatia asta nu din vina lor, sunt cazuri sociale de persoane care traiesc din ajutoare sociale foarte mici, pensii foarte mici. eu ii inteleg, dar ce se poate face si pentru noi, care platim?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:32, 9 Ianuarie 2013
In primul rand, daca presedintele refuza sa se ocupe de buna functionare a asociatiei de propr ar trebui sa convocati o sedinta si pe ordinea de zi sa discutati inlocuirea presedintelui daca se voteaza in acest sens. Ulterior, noul presedinte sa formuleze actiunii in instanta impotriva rau platnicilor si cu actiunile inregistrate la judecatoria de domiciliu sa se prezinte la societatea de apa in vederea incheierii unei conventii de esalonare a datoriilor.

Chiar daca este vorba de cazuri sociale, situatia financiara a rau platnicilor nu este motiv de exonerare de la plata obligatiilor catre asociatia de propr astfel ca instanta prin sentinta judec ii va obliga sa achite aceste sume. Daca dupa ramanerea definitiva a sentintei nu isi achita suma datorata, va puteti adresa unui executor judecatoresc care va scoate la licitatie apartamentul in care locuiesc pt obtinerea restantei
In mod normal ar trebui schimbat presedintele insa ati putea incerca sa convocati o adunare generala sau sa adunati semnaturi de la oameni pentru a se putea constata vointa membrilor asociatiei de proprietari.

In mod normal ar trebui sa aveti succes pentru ca nu cred ca vor sa ramana fara apa.

Puteti adresa si o cerere la care sa anexati semnaturile tuturor celor care sunt de acord sa fie trimisi in judecata rau platnicii.
Sa luati numar de inregistrare la aceasta cerere.
Poate sa fie mai simplu prin adresarea unei cereri catre asociatie.

In raport de situatia mentionata sesizati oficial serviciul specializat din primarie si solicitati in mod special verificarea situatiei si aplicarea prevederilor art 32 al 2 din L nr 230/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vor sa ne debranseze de la alimentarea cu apa maintavan maintavan datorita neplatii antrtinerii avem restante la apasi gunoi.aociatia a dat rau platnicii in judecata ,am castigat procesul,avem hotarare judecatoresca din iunie ... (vezi toată discuția)
Probleme datorie la intretinere daydr3am3r daydr3am3r Buna ziua In prezent ma aflu intr-o situatie destul de dificila, din cauza datoriei la intretinere care a ajuns in momentul acesta la 7000 RON (nu suntem ... (vezi toată discuția)
Reguli functionare bloc locatari Matei Nicoleta Matei Nicoleta Cum poti trage la raspundere un rau platnic daca blocul nu are asociatie de proprietari? (vezi toată discuția)