avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna seara!Am si eu o problema destul de grava la care v-as ruga foarte frumos sa imi da-ti un raspuns cat mai repede!Am produs un accident rutier,nu am acordat prioritate la un sens giratoriu, am patruns in interiorul sensului si a intrat un atv in mine...am chemat politia la fata locului , smurdul si am intocmit toate actele la locul accidentului.in urma accidentului victima a fost transportata la spital , i s/a bandajat mana si i s/a dat un act cu 6 saptamani de repaus...inca nu a dat nicio declaratie neputand scrie el.Care vor fi urmatoarele etape premergatoare situatiei mele?Ce conditii sunt pentru dosarul penal?Risc sa ma aleg cu dosar penal?Ce pedepse risc si in ce conditii? Va multumesc enorm de mult si astept raspunsul!
Vătămare corporală din culpă săvârșită de un conducător, art 184 al 1 și 3 Cod Penal. Împăcarea părților înlătură caracterul penal al faptei.
iti multumesc!dar in momentul de fata el are certificatul eliberat de spitalul de urgenta , pentru un certificat medico-legal nu ar trebuii sa se duca sa il solicite la iml?in sensul ca daca ma inteleg cu el sa o fac inainte sa scoata certificatul,ca dupa aia se complica lucrurile...si politia mi/a eliberat o dovada cu drept de circulatie pentru 15 zile,dupa aceste zile pot prelungi dovada,si unde tre sa ma adresez pentru prelungirea ei.multumesc din nou!

ART. 184
Vătămarea corporală din culpă
#M21
(1) Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 2^1, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Dacă fapta a avut vreuna din urmările prevăzute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
#B
(3) Când săvârşirea faptei prevăzute în alin. 1 este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru îndeplinirea unei anume activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
(4) Fapta prevăzută în alin. 2 dacă este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere arătate în alineatul precedent se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
#M21
(4^1) Dacă faptele prevăzute la alin. 3 şi 4 sunt săvârşite de către o persoană care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la unu la 3 ani, în cazul alin. 3, şi închisoarea de la unu la 5 ani, în cazul alin. 4.
#B
(5) Pentru faptele prevăzute în alin. 1 şi 3, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
#M41
(6) Pentru faptele prevăzute la alin. 2 şi 4, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Art.111 OUG195/2002
(6) La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc Patrascu Razvan...Continui cu inca o intrebare , victima trebuie sa depuna plangere impotriva mea cerand daune , adaugand certificatul medico legal sau nu? Si acest certificat este cel eliberat de spital , intrucat el nu a vrut sa se interneze si i s/au dat 6 saptamani de repaus , sau trebuie sa il solicite la institutul de medicina legala?
certificatul trebuie eliberat de IML in baza actelor medicale intocmite de spital.
victima nu este obligata sa depuna plangere, plangerea trebuie depusa in termen de 60 de zile de la cunoasterea autorului accidentului.
impacarea partilor conduce la NUP / SUP / IUP.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa, trecere pietoni carmenella carmenella Buna ziua In data de 1.11.2013 am agatat cu masina, pe trecere, o tanara de 18 ani. Ea a fost operata cu fibula si spitalizata 5 zile. Am propus o intelegere ... (vezi toată discuția)
Buna! ma poate lamuri cineva ? moritsu moritsu \\" In baza dispozitiilor art. 71 alin 1, 2 C.pen. aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art 64lit. (a) teza a II-a si ... (vezi toată discuția)
Accident mers cu spatele andrei_0986 andrei_0986 Buna ziua, Am facut zilele trecute un accident pe un drum public. Faceam o manevra de intoarcere a masinii si in timp ce dadeam cu spatele am acrosat un ... (vezi toată discuția)