avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are drept de deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are drept de deschidere succesiune

Buna seara! Este vorba de o casa la tara din bunici , parinti ..Bunicii au avut 3 fete : mama (care a decedat demult), matusa care locuia la tara si o alta matusa in strainatate. Matusa care locuia la tara a decedat recent si sotul ei (unchiul meu) a decedat acum 8 ani. Ei n-au avut copii.Eu mai am 3 surori. Pe titlul de proprietate sunt trecuta eu cu una din surori si matusa care a decedat.. Pe casa , este matusa care l-a trecut si pe unchiul meu. Eu nu pot face succesiunea dupa ea deoarece nu s-a facut succesiunea dupa el. Cine sunt mostenitorii de fapt si de drept si cine trebuie sa deschida succesiunea dupa el. Din partea lui in viata mai este doar un frate si o fiica din partea unui frate. .In acest caz eu pot deschide succesiunea dupa el? Mentionez ca el la momentul respectiv a lasat si un testament in favoarea matusii mele .Si succesiunea se poate deschide la tara, daca intre timp a decedat si ea? Intreb acest lucru deoarece el locuia de 20 ani la tara dar BI nu l-a schimbat, domiciliul il avea in Bucuresti,.A decedat la tara dar toate bunurile lui sunt la tara. Matusa avea domicilicul la tara . Va rog, astept un raspuns.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 02:17, 17 Octombrie 2012
Mostenirea poate fi deschisa de oricare dintre mostenitorii autorului si se face imediat dupa decesul autorului. Pentru a putea mostenii, persoana trebuie sa indeplineasca trei conditii:
1.sa aiba capacitate succesorala, adica sa existe la momentul deschiderii succesiunii;
2.sa nu fie nedemna de a mostenii, adica sa atenteze la viata celui care lasa mostenire, sa nu faca o acuzatie calomnioasa impotriva celui care lasa mostenire;
3.sa aiba vocatie succesorala, adica sa fie chemat la mostenire prin lege sau testament
Mergeti la un notar si ve-ti obtine toate amanuntele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala mariana.iancu mariana.iancu Intentionez sa deschid succesiunea in urma decesului matusii mele (martie 2007), in baza unui testament olograf prin care mi se lasa imobililul cu terenul ... (vezi toată discuția)
Clasa a iv-a de mostenitori legalii cunostinta cunostinta Buna ziua! as vrea sa stiu daca persoana care a murit - care nu are nici un mostenitor legal in afara de 3 veri primari - daca copii acestor veri pot veni la ... (vezi toată discuția)