avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura insolvenþei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura insolvenþei

sunt in litigiu cu o societate x , a depus recurs , am si un dosar de executare la executor tot pentru aceeasi societate x ,in data de 10/10 2012 o alta societate a cerut deschiderea procedurii generale a insolvenţei a societatii x , si tribunalul a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei, a numit administrator judiciar provizoriu , termen pentru soluţionarea eventualelor contestaţii la 8.01.2013
nu stiu ce trebue sa fac in aceasta situatie,
va rog un sfat, am de recuperat 37000 lei pe BO pt care am dosar la executor , 9500 lei factura cu sentinta oug119/2007, si inca 4 BO girate de catre alta societate in val de 28000 lei.
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 06:58, 17 Octombrie 2012
Conform prevederilor legii 85/2006 privind procedura indolventei, art.36 "De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale."

Prin urmare nu mai ramane decat sa va adresati administratorului judiciar si sa va inscrieti la masa credala. Posibil sa va notifice acesta, daca debitul fata de dvs. a fost inregistrat in evidentele contabile ale societatii, dar mai bine luati dvs.legatura cu administratorul judiciar pentru a nu decadea din drepturi. Aveti grija sa nu depasiti cele 15 zile de la primirea notificarii administratorului.
Veti timbra cererea cu 120 ron taxa de timbru + timbru judiciar de 1,5 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sau inscriere la masa credala? ddianna ddianna Buna ziua, In calitate de creditor, am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie de drept, in ceea ce priveste un debitor impotriva caruia, intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Solutie optima de recuperare debit intre doua societati comerciale asbinvest asbinvest Buna ziua ! Totalul penalitatilor datorate de SC Y catre SC X sunt de ~ 72000 lei . Care este solutia cea mai buna d.p.d.v financiar pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Executare iancu123 iancu123 daca am trimis o cerere de executare silita la un executor, si intre timp debitorul a intrat in faliment, pot sa ma inscriu si la masa credala fata de acelasi ... (vezi toată discuția)