avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MUNCA LA NEGRU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MUNCA LA NEGRU

CARE este legea care ii sactioneaza penal pe patronii cu 5 persoane prinse la negru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 17 Octombrie 2012
Codul Muncii, art.260 alin.1 :
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
...

art.264 C.mun.
.....
(3) Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda penala primirea la munca a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetatenia acestora, fara incheierea unui contract individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm ce sactiunii da cu munca la negru ContSters205948 ContSters205948 DACA un angajat sta 15 zile la negru si apoi semneaza contractul de munca si reclama angajatorul dupa ce isi da DEMISIA.CE sactiunii poate risca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Cum pot denunta pe cineva care foloseste munca la negru sarut sarut cum pot denunta o persoana care nu plateste oamenii la munca si se lucra la negru (vezi toată discuția)
Munca la negru JaredNor JaredNor Buna ziua. As dori sa stiu ce penalizari exista pentru un angajat ce munceste la negru mai bine de 2 3 ani ( sau stiu eu.. 10 ? ), el neavand un venit sigur pe ... (vezi toată discuția)