avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dividende neridicate la inchiderea unei societati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dividende neridicate la inchiderea unei societati

dividende neridicate la inchiderea unei societati
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:10, 17 Octombrie 2012
Conform art. 7 pct. 12 Cod fiscal dividendul este o distribuire in bani sau in natura efectuata de o persoana juridica unui participant la persoana juridica, drept consecinta a detinerii unor titluri de participare la aceasta.
Conform art. 67 alin. 1 din legea nr. 31 / 1990, cota-parte din profit ce se plateste fiecarui asociat constitie dividend, iar conform alin. 3 al aceluiasi articol nu se pot distribui dividende decat din profituri determinate potrivit legii
In cazul in care societatea are pierderi nu se pot acorda dividende. Inteleg din cele expuse de dumneavoastra ca societatea nu are lichiditati, interpretez ca nu are profit, atunci nu poate acorda dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 193/2002, privind plata dividende marianonea marianonea daca din profitul de repartizat al unui SRL , AGA il repartizeaza-ca dividente - in mai multe transe ,plafonul de 10000 lei ,pentru plata in numerar , se ... (vezi toată discuția)
Dividente mihaelahory mihaelahory Buna ziua,va rog ajutati-ma, am un srl si unicul asociat vrea sa-si ia dividente,nu stiu ce trebuie sa fac pt asta? (vezi toată discuția)
Dividendele se mai prescriu dupa 3 ani? cccristina cccristina am si eu o intrebare ..dividendele se mai prescriu dupa 3 ani/?am citit legea 31/1990 si nu prea inteleg precizez ca dividendele sunt din 2005 si anul ... (vezi toată discuția)