Am o nelamurire,mama mea detine o firma unde si-a bagat si cartea de munca sa "mearga" in continuare,dar in ultimul timp nu a mai platit taxele necesare pentru sustinerea cartii de munca in functiune si s-au acumulat datorii de aproximativ 10.000 LEI ,intrebarea este urmatoarea,ar putea afecta aceasta datorie si celelalte imobile si mobile pe care le are pe numele ei ? casa,masina,terenuri,etc ? ar putea statul sa puna sechestru pe ele ?
Raspunsul dvs este doar partial, din formulare intelegandu-se ca daca daca se ajunge la insolventa, automat bunurile personale ale administratorului vor putea fi executate (ceea ce e fals, deoarece trebuie mai intai demonstrat unul din cazurile la care am dat copy-paste inainte de a-l executa cu orice)
Eu cred ca ar trebui sa mai cititi o data. Sunteti mentionate doua conditii ce trebuie indeplinite in prealabil punctului c), cele numerotate cu a) si b), pentru ca in general lumea citeste intr-o enumerare in ordine, mai intai a), apoi b) si la urma c), iar formularea "se atrage raspunderea patrimoniala..." implica deja o hotarare emisa de instanta pe art. 138.
Dar probabil ca e mai greu sa intelegeti daca nu aveti viziunea unui dosar de faliment si cum se desfasoara in practica lucrurile.
mai e un aspect: daca sunt datorii pentru contributii, mai mult ca sigur nu s-au platit nici cele cu retinere la sursa. Iar asta e infractiune daca trec 30 de zile de la scadenta.