Nu vreti sa faceti un efort si sa descrieti cu cuvintele dvs ce sa intamplat de fapt pentru ce aveti dosar penal si ce doriti sa aflati?Initial vorbeam de alcoolemie acum a aparut si vatamare corporala din culpa.
in iunie 2012 am accidentat cu masina o persoana pe trotuar s-a intocmit dosar penal ;in etilotest 0.44 ,in sange 0,80 si 0,70 la recalculare 0,55.persoana accidentata a declarat la poltie ca nu doreste sa depuna plangere si nu are zile de ingrijiri medicale .Va rog sa-mi spuneti ce urmeaza .
In cat timp se poate depune plangere pt vatamare corporala din culpa si daca se mai poate depune daca partea vatamata a declar la politie ca nu doreste sa depuna plangere ?
ART. 284
Termenul de introducere a plângerii
În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o plângere prealabilă, aceasta trebuie să fie introdusă în termen de 2 luni din ziua în care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul.
Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 2 luni curge de la data când persoana îndreptăţită a reclama a ştiut cine este făptuitorul.
#M50
in iunie 2012 am accidentat cu masina o persoana pe trotuar s-a intocmit dosar penal ;in etilotest 0.44 ,in sange 0,80 si 0,70 la recalculare 0,55.persoana accidentata a declarat la poltie ca nu doreste sa depuna plangere si nu are zile de ingrijiri medicale .Va rog sa-mi spuneti ce urmeaza .