avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Renuntarea la alocatia de stat pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Renuntarea la alocatia de stat pentru copil

Buna ziua,
doresc renuntarea la alocatia de stat pentru copil in Romania, deoarece baiatul meu care a inceput scoala anul acesta din Septembrie in Austria, unde ne aflam impreuna.
Nu stiu care sunt actele necesare si nu stiu cum sa procedez cata vreme nu ma aflu in Romania.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 12:05, 21 Octombrie 2012
Trebuie să vă adresați Agenției pentru plați prestații sociale și Inspecție Socială din județul dumneavoastră de reședință cu o cerere la care să anexați dovada reședinței dumneavoastră și a copilului, beneficiar de alocație în Austria precum și o copie a permisului de muncă în Austria. Această cerere însoțită de documentele anterior prezentate se trimit șau se depun la AJPIS și solicitați sistarea platii sau încetarea plații alocației de stat motivând reședința și locul de muncă din Austria.
Pe baza acestor documente AJPIS va proceda la suspendarea sau incetarea alocației de stat pentru copilul dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat handsu handsu O persoana stabilita in strainatate doreste sa primesca alocatia de stat pentru copilul sau in tara in care s-a stabilit ,fapt pentru care trebuie sa renunte ... (vezi toată discuția)
Incetarea alocatiei pentru copii care nu mai locuiesc in romania o_mamica o_mamica Buna ziua! Doresc sa stiu in ce modalitate se poate face legal si corect incetarea alocatiei copiilor mei- de 6 luni locuim in Austria,cu drept de rezidenta. ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat copil nascut in italia noah2013 noah2013 Buna ziua, Am depus dosarul in Romania pt primirea alocatiei de stat a copilului meu nascut in 2013 in Italia, Dosarul l-*am depus in august 2013 , inca nu ... (vezi toată discuția)