avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie plata amenda falsa!
Discuție deschisă în Executare silită

somatie plata amenda falsa!

Buna ziua,

Acum 3 zile sotia a a primit prin posta de la fisc un plic continand:

- somatie de plata amenda din partea fiscului
- copie dupa un proces verbal de amenda

1. Procesul verbal sustinea ca sotia mea a fost surprinsa in aprilie 2005 (doua mii cinci) vanzand ceapa si patrunjel pe trotuar si este amendata. Este mentionat ca "isi recunoaste faptele" si este o semnatura.
1.1. Sotia a nu a vandut niciodata ceapa si patrunjel.
1.2. Semnatura nu este a ei. Unde trebuie sa ma adresez pentru a solicita o expertizlografa?
1.3. Nu am primit niciodata prin posta procesul verbal, probabil inmanat personal persoanei care vindea.
1.4. Ceea ce este grav este ca PV-ul contine datele exacte si precise ale sotei mele: nume, prenume, CNP, serie si numar d ebuletin ale sotiei. Cine le-a introdus si cum putea un politist sa accepte sa scrie aceste date fara sa i se arate un buletin (sotiei nu i-a fot niciodata furat buletinul si nu l-a pierdut niciodata).

Cum contest amenda si PV-ul ca nefiind adresate sotiei mele?

2. somatia
Cum contest somatia ca bazandu-se pe un act act fals?

3. Ce s-a intamplat si cum i se poate "pune in carca" unui om nevinovat o amenda data altcuiva?

Mai jos , pe scurt, PV si somatia.

multumesc,
Marius


. Procesul Verbal
MAI
IGP
Sectia 15 Politie
Agent constatator: Birleanu Cristian
Constat ca: [nume prenume ale sotiei mele] fiul lui [nume] si al [nume] cu domiciliul [domiciliul] act de identitate BI seria [seria corecta] nr [nr corect] CNP ... [date corecte la momentul aprilie 2005, in 2006 ne-am mutat si sotia a schimbat buletinul].

In ziua de 27.04.2005 ora 12:00 locul Soseaua Berceni nr. 35 a savarsit urmatoarele fapte: la data de mai sus a fost depistata oferind spre vanzare pe trotuar ceapa, stevie, leustean, patrunjel.
[mentionez ca sotia mea este preda la facultate din 2000, actualmente este lector universitar, si nu avea mum sa vanda ceapa!!!]
Faptele comise sunt prevazute de art.1 lit.A din legea 12/1990 REP. sanctionate de art.8 din legea 180/2003 cu amenda de la 250.000 pana la 1.000.000.000 si - puncte penalizare [este facuta pe un formular de amenda auto].
Stabilesc amenda 1.000.000 (un milion lei).
Contravenientul declara "Ma angajez/nu ma angajez sa achit in termen de 48 de ore la centrele special amenajate ale dir. taxe si impozite ale primariilor in contul nr. 20220103 jumatate din minimul amenzii, adica suma de 125.000 lei iar chitanta de plata si copia procesului verbal sa le remit unitatii emitente in termenul mentionat.

Mentiuni ale contravenientului: Recunoaste faptele.

Am luat la cunostinta: [contravenient semnatura (falsa!)]

Am primit copia p.v. si instiintarea de plata: contravenient : [aceeasi semnatura].


SOMATIA
Emisa de Consiliul Local Sector 1,
Sirectia Gen. Impozite si Taxe Locale

Somatie catre nume prenume, CNP ... (ale sotiei mele, corecte toate. De unde le-au luat? cine? politistul?)

Va instiintam ca figurti in evidentele noastre cu urmatoarele sume de plata restante, pentru care s-a pornit executarea silita ...

Amenzi diverse .... debit 100RON

Daca in 15 zile de la primirea prezentei somatii nu veti achita sumele mentionate [...] in baza prevederilor art.145 din ordonanta guvernului nr.92/2003 privind Codul de Procedura fiscala, republicata, se va proceda la aplicarea modalitatilor de executare silita.

Conform art.172-173 din O.G. nr.92/2003, prezenta somatie poate fi contestata in termen de 15 zile de la data primirii, la instanta judecatoreasca competenta si se judeca in procedura de urgenta.
[...]
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
e-marius, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 13:43, 24 Aprilie 2009
margeti si contestati somatia la judecatorie, dupa cum este specificat si la finalul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda - cum contest? e-marius e-marius Buna ziua, Acum 3 zile sotia a a primit prin posta de la fisc un plic continand: - somatie de plata amenda din partea fiscului - copie dupa un proces ... (vezi toată discuția)
Rubrica instiintare de plata incompleta mariusmarius7wd mariusmarius7wd Buna seara, Constituie un motiv de a contesta in instanta un procesul verbal de contraventie, faptul ca la instiintarea de plata este trecut doar numele ... (vezi toată discuția)
Proces verbal circulatie Brasoveanu Florin Brasoveanu Florin Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a ... (vezi toată discuția)