avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment

Mi se cere falimentul de catre o firma de recuperat creante . Persoane necunscute mie au cumparat marfa de la o soc. folosind datele firmei mele cu stampila falsa si au eliberat un B.O. care a fost refuzat de catre banca (nici nu aveam cont deschis la aceea banca), dar firma de recuperatori nu tine cont despre acest fapt. Firma mea nu a avut niciun contact comercial cu firma care a vandut produsele si nici nu am vazut factura emisa in numele firmei mele. Ce am de facut in continuare.
Cel mai recent răspuns: danma , utilizator 11:36, 6 Februarie 2009
Buna ziua.In opinia mea este necesar sa angajati un avocat care sa formuleze o contestatie impotriva cererii introductive a creditorului pentru deschiderea procedurii insolventei
Pai va folositi de toate aceste aparari in actiunea in instanta si dovediti ca resptectiva creanta nu intruneste conditiile cum ca ar fi certa, lichida si exigibila.
Care e termenul de a depune contestatie.
Termenul de contestatie acordat debitorului pentru a contesta cererea formulata de catre creditor este dat de dispozitiile art. 33 din Legea nr. 85/2006 care prevede: (1) În termen de 48 de ore de la înregistrarea cererii creditorului îndreptăţit să solicite deschiderea procedurii insolvenţei, judecătorul-sindic va comunica cererea, în copie, debitorului.
(2) În termen de 10 zile de la primirea copiei, debitorul trebuie fie să conteste, fie să recunoască existenţa stării de insolvenţă.

Prin urmare termenul de contestare este de 10 zile de la primirea cererii de chemare in judecata formulata de catre creditor.

Prin contestatie (daca mai sunteti in termen avand in vedere data la care ati scris ultima data pe forum) puteti cere judecatorului sindic sa oblige creditorii care au introdus cererea să consemneze, în termen de 15 zile, la o bancă, o cauţiune de cel mult 10% din valoarea creanţelor, in conformitate cu art. 33, alin. 3 din aceeasi lege indicata mai sus. În cazul in care creditorii nu platesc cautiunea stabilita de catre instanta, cererea se va respinge.

Multumesc pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii? ContSters40598 ContSters40598 Termenul pravzut de art.33 din procedura insolventei, este un termen imperativ, de decadere? Daca debitorul formuleaza contestatie impotriva cererii de ... (vezi toată discuția)
Cale de atac dupa ce s-a dispus intrarea in insolventa mdcc mdcc Buna ziua, va rog sa ma lamuriti,care este calea de atac dupa ce s-a declarant starea de insolventa a unei societati,apelul sau recursul?Si care este temeiul ... (vezi toată discuția)