avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... CONTESTATIE
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

CONTESTATIE

Pentru definitivi:
fax la nr.
021/330.12.97

CONTESTATIE
Subsemnatul CARTAS GABRIEL, candidat la examenul de admitere in avocatura fac prezenta Contestaţiile la baremul de evaluare şi corectare al probei de examen din data
 de 18 octombrie 2012 (Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat) , considerand gresita urmatoarele solutie din barem:
1.Contestatiile privind onorariile se solutioneaza de decanul baroului. 0,50 p.
2.Decizia decanului poate fi atacata la consiliul baroului. 0,50 p.
Decanul Baroului nu are conform Legii 51/1995 nici o competenta sa solutioneze contestatiile cu privire la onorarii – clientul are calea de atac a contractului numai prin actiune la Curtea de Apel.
Domnilor cand ati dat raspunsul in acelasi barem la punctul 2 ati afirmat :
‘’Onorariile se stabilesc liber intre client si avocat. Organele profesionale nu pot interveni in acest raport. Este chiar interzisa fixarea de onorarii minime, recomandate sau maxime de catre organele profesiei. Numai instanta de judecata va putea aprecia asupra cheltuielilor de judecata ce decurg din onorariul de avocat. (orice alta motivare care este in concordanta cu solutia adoptata si se intemeiaza pe dispozitii legale sau statutare aplicabile in speta).
Va rog sa reveniti asupra celor doua greseli si sa constatati raspunsul meu ca fiind cel conform Legii 51/1995.
Consilier Juridic Definitiv CARTAS GABRIEL
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
gabrielcartas, utilizator
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 17:02, 18 Octombrie 2012
Dnul consilier, va rog sa verificati art. 132 din statut inainte sa faceti tam - tam. Justitiabilii pot cere returnarea onorariului de avocat prin plangere la Baroul de care face acesta parte. Nu este vorba de stabilirea onorariului care se face absolut liber, ci de o sanctiune aplicata avocatului care nu isi indeplineste atributiile !

Si statutul trebuia invatat, nu numai legea.

Altfel, va urez mult succes in continuare in cadrul acestui examen !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva activitatii avocatului diana22 diana22 in cazul in care vreau sa ma plang de activitatea defectuoasa a unui avocat ma adresez consiliului baroului sau decanului??/ daca depun gresit plangerea la un ... (vezi toată discuția)
Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Decizie de obligare a restituirii onorariului avocatial coroianum coroianum Buna ziua! in urma unei sesizari facute la Baroul Bucuresti am primit o decizie prin care , citez : \" In baza art.35 teza I din Legea 51/1995 si art.137 ... (vezi toată discuția)