avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog sfaturi in legatura cu o succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog sfaturi in legatura cu o succesiune

Buna ziua,sunt noua pe aici,ma aduce o problema la care inca nu am gasit o solutie,daca poate cineva sa ma ajute ii raman recunoascatoare,deci:matusa noastra vrea sa faca actele de succesiune pt un apart in Deva,sotul ei a decedat in 2008,nu au avut copii,in 30 de ani de casnicie cei 2 nu au tinut legatura cu nici o ruda de-a defunctului,stim ca parintii sunt morti,a mai avut 2 frati din care 1 este decedat,,iar de restul rudelor,nepoti,veri,nu stie nimic,cum poate da de rudele in viata ale defunctului nestiindu-le numele sau adresa?cum se procedeaza?ce e de facut?va multumesc!o seara cat mai placuta!:)
Cel mai recent răspuns: sdanaioana , utilizator 19:21, 18 Octombrie 2012
Să se adreseze instanţei de judecată şi să ceară atribuirea moştenirii, arătînd că nu cunoaşte adresele rudelor care au vocaţie succesorală (fraţii defunctului sau nepoţii din fraţi).

Instanţa va cita rudele defunctului conform procedurii. Rudele care se prezintă vor fi obligate, dacă vor să moştenească, să facă dovada acceptării succesiunii.

In final, instanţa va decide.

multumesc mult pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa a iv-a de mostenitori legalii cunostinta cunostinta Buna ziua! as vrea sa stiu daca persoana care a murit - care nu are nici un mostenitor legal in afara de 3 veri primari - daca copii acestor veri pot veni la ... (vezi toată discuția)
Mostenire intocmita ilegal catalin.sm catalin.sm Bunaziua, Situația este in felul următor, tatăl meu a avut un var care a decedat in 2023 (părinti lor fiind frați) care deținea 2 apartamanente in ... (vezi toată discuția)
Au drept la mostenire descendentii verilor primari? Mara R Mara R Conform Codului Civil, in lipsa unor rude mai apropiate, verii primari au drept la mostenire. Ce se intampla insa daca unii dintre acestia sunt inca in viata, ... (vezi toată discuția)