Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de 15.09.2012, pe raza comunei Rebricea , jud Vaslui , am fost oprit in trafic pt limita de viteza in localitate .Nu am semnat procesul verbal , pt ca nu a vrut sa-mi arate cu cat am incalcat viteza .Agentul de circulatie a spus ca am avut 112km in localitate.Mi-a dat dovada pt 15 zile si dreptul de a reduce sanctiune de la 90 zile la 30 , daca sustin testul de 15 intrebari .Am sustinut examenul dupa terminarea celor 15 zile, am luat examenul , dar nici in data de azi 18.10.2012,nu mi-a ajuns procesul- verbal pt al contesta .Am fost la politia Jud Vaslui , de acolo m-au trimis la politia Negresti pt ca , acolo a fost intocmit procesul - verbal .Cei de la Pol.Negresti au spus ca a fost trimisa de doua ori procesul verbal la Iasi.Am verificat la posta de care apartin si nu apar nicaieri ca am primit recomandata.Intrebarea mea este ; daca pot sa mai contest procesul-verbal daca au trecut cele 15 zile de contestare?sau in cate zile este obligat agentul de politie sa-mi trimita procesul-verbal sau daca pot sa-l chem in instanta pe agentul de politie care a intocmit procesul verbal...? Va multumesc
va multumesc pt sfaturile primite , ramane in continuare sa astept sa primesc prin mandat postal PV., pt a proceda mai departe in instanta...desi sincer , nici nu mai stiu ce sa mai fac acusi ar trebuii sa-mi inapoieze permisul , pt ca am sustinut testul cu 15 intrebari , acum nu stiu unde se afla permisul meu , la Pol.Jud.Vaslui sau la Pol.Jud Iasi ..?
Art. 191. – (1) În situatia în care contravenientul a savârsit fapta pe raza de competenta a altui judet decât cel care îl are în evidenta, permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere pe teritoriul careia a fost constatata contraventia, pâna când seful serviciului hotaraste asupra sanctiunii contraventionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data retinerii, dupa care îl trimite serviciului politiei rutiere al judetului care îl are în evidenta.
(2) Permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere din judetul care are în evidenta titularul, pâna la restituire sau, dupa caz, pâna la anularea documentului.
Art. 28 din OG2 /2001 nu spune ca amenzile se pot plăti la CEC.
Curios e altceva, unde ați plătit pe data de 20.08.2018 și cum de v-a acceptat plata, dacă termenul de 48 de ore era depășit.