avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... apostila in Gibraltar?!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

apostila in Gibraltar?!

buna....sant casatorita cu español in Gibraltar si incerc sa inscriu casatoria in Starea Civila in Bacau
Aici mi se spune ca apostila din Gibraltar NU este buna ca trebuie pusa de Anglia!!!
Am sunat la ambasada Britanica in Bucuresti si mi sa zis ca apostila trebuie pusa unde ma-am casatorit(din Gibraltar) din nou am sunat in Gibraltar la registru civil si mi sa spun ca nu este posibil sa intrebe de o alta apostila decat cea din Gibraltar(APOSTILLA REPREZINTA MAJESTATI SALE REGINA ANGLIEI IN GIBRALTAR)
Dosarul de la Starea Civila din Bacau mi sa respins si nimeni nu imi dau explicatii
Ce trebiue sa fac acum am bilete de intors in Spania vineri.....:">:">
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:20, 21 Noiembrie 2012
Gibraltarul este parte constituanta a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Pentru apostila ar trebui sa fie de ajuns cea pusa de autoritatea din Gibraltar. Daca aveti deja apostila din Gibraltar, intrebati la MAE britanic daca mai pot sa puna si ei apostila.

Biroul pentru legalizări (Legalisation Office)
Foreign and Commonwealth Office
The Old Admiralty Building
The Mall
LONDON SW1A 2LG
tel.: +44(0)20 7008 1111

PS: Nu există o Regină a Angliei din 1707, de atunci există doar Regina Marii Britanii
Gibraltarul nu este o tara membra Haga, de aceea este firesc ca apostila sa sa nu fie recunoscuta in Romania. Dar scrie pe apostila ca e de la Haga? Mira-m-as. I-a uitati-va dvs. pe act. Trebuie sa fie scris apostila de la Haga, altfel nu e valabila.
:)) Gibraltarul în primul rând nu este o țară, este o provincie autonomă a Marii Britanii, iar Marea Britanie este parte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
La asta ma refeream si eu:D Nu are cum sa fie apostila de la Haga intrucat nu este o tara, deci nu este membra a Conventiei. Teritoriul Gibraltar apartine de Marea Britanie, fiind dependent de aceasta, deci apostila trebuie aplicata de Marea Britanie.
Din nou sant in Spania....sant aici cu sotul care este spaniol si aici apostila este valabila!(APOSTILLE-CONVENTION DE LA HAYE DU 5 OCTOBRE 1961)
Azi am fost la consulatul Britanic aici in Spania si mi sa spus ca nu se poate pune o alta apostilla deoarece Gibraltar are guvernator si compententa adminastriva si apostilla este valida ....ACUM NU MAI STIU CE SA MAI FAC!!!!??????Am ajuns in centru labirintului si nu mai stiu la cine sa apelez...
Din Romania mi-au dat o fuaie de la - Directia Generala De Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti:
In vederea unei practici unitare de lucru atat la nivelul misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei cat si la nivelul tuturor oficiilor de stare civila din tara Directia Relatii Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a informat cu ocazia inscrierii/transcrierii certificatelor de stare civila emise de autoritatile dein teritoriile britanice su statut especial,respectiv ISLA JERSEY,ISLA MAN,GUERNSEY sau din teritoriile britanice de peste mari(overseas-exemplu Bermuda)dupa cum urmeaza:
-se vor proceda la inscrierea in registrele de stare civila romanesti numai daca vor avea aplicata APOSTILA CONVETIEI DE LA HAGA de catre MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE BRITANIC.Aplicarea apostilei de catre FCO se va face dupa ce semnaturile existente pe actele respective au fost confirmate /legalizate de catre autoritatile locale.

Alte discuții în legătură

Apostila letitzia letitzia Un copil nascut in Germania acum 14 ani nu are certificat de nastere (declarat pierdut)obtine de la primaria orasului Jever un extras dupa registrul civil ... (vezi toată discuția)
Apostila pe hotararea de divort din uk marinanamaria marinanamaria Buna ziua, Am o nelamurire si va rog a ma ajuta.M-am casatorit in romania cu un cetatean englez iar divortul a avut loc in Anglia.Am actul de divort original ... (vezi toată discuția)
Apostilarea si supralegalizarea AnnaM AnnaM In ce consta procedura apostilarii si cea a supralegalizarii? (vezi toată discuția)