avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... APOSTILA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

APOSTILA

Un copil nascut in Germania acum 14 ani nu are certificat de nastere (declarat pierdut)obtine de la primaria orasului Jever un extras dupa registrul civil care nu este recunoscut in Romania ca nu are APOSTILA.Mama tanarului nu are posibiltati financiare sa mearga in Germania SA CEARA O COPIE DUPA CERTICATUL DE NASTERE .cum se poate obtine apostila?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 20:43, 28 August 2009
Apostila este in fapt o stampila de forma patrata (cu latura de 9 cm), identica in toate statele membre ale Conventiei de la Haga si care se aplica direct pe actul de legalizat, fie pe o prelungire a acestuia.

Apostila de la Haga (indiferent de tara in care se aplica, toate aceste stampile au urmatoarea denumire: Apostille - Convention de la Haye du 5 Octobre 1961)
Pentru recunoasterea internationala, documentele de stare civila, respectiv certificatele de nastere si casatorie, dupa ce li se aplica apostila de catre Institutia Prefectului, se traduc in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat, inclusiv apostila, dupa care se legalizeaza de catre un notar public, iar in final traducerea legalizata se supralegalizeaza cu apostila de catre Tribunalul competent.
se poate obtine doar din germania, e relativ simplu, ieftin insa va trebui sa vorbiti cu cineva de acolo sa o ceara. Cine o elibereaza depinde de administratia landului unde se afla orasul care a eliberat actul de stare civila.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
ContSters56778, utilizator
multumesc ptr lamurire!
Multumesc ptr sfat ,eu am citit ca se depune personal cererea ptr apostila ,chiar nustiu cum sa-i ajut ,copilu efectiv este fara acte si nu poate sa-si faca buletinul ,institutiile la care a apelat nu au gasit o rezolvare .
Se poate cere apostila chiar si prin posta... si se si obtine!=D>
Probabil ca nu au stiut unde sa se adreseze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila de la haga lhuana lhuana Buna!Sunt studenta la facultatea de litere anul 1 si as vrea ca in viitor sa imbratisez meseria de translator dar am o singura nelamurire, pentru a legaliza ... (vezi toată discuția)
Apostila in gibraltar?! nadia_federico nadia_federico buna....sant casatorita cu español in Gibraltar si incerc sa inscriu casatoria in Starea Civila in Bacau Aici mi se spune ca apostila din Gibraltar NU ... (vezi toată discuția)
Apostilarea si supralegalizarea AnnaM AnnaM In ce consta procedura apostilarii si cea a supralegalizarii? (vezi toată discuția)