avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pactul de optiune (art. 1278). Avantaje si dezavantaje
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pactul de optiune (art. 1278). Avantaje si dezavantaje

Care sunt avantajele si dezavantajele pactului de optiune?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 04:19, 23 Octombrie 2012
Fiti mai concret. Ce fel de optiune?. Sunt optiuni peste tot. Dar in general nu putem aici sa fac o raspuns/carte despre atata optinuni din NCC.
Cel prevazut in art. 1278 NCC
Practic aveți avantajul de a accepta sau nu încheierea unui contract a cărui clauze s-au stabilit anterior.

Deci conform prev. alin. 1 „atunci cand partile convin ca una dintre ele sa ramana legata de propria declaratie de vointa, iar cealalta sa o poata accepta sau refuza”, contractul se vă încheia, conform prev. alin. 4 „prin exercitarea optiunii in sensul acceptarii de catre beneficiar a declaratiei de vointa a celeilalte parti, in conditiile convenite prin pact”

Avantajul ăl are „cealaltă” parte care poate „accepta sau refuza” pactul respectiv (adică înțelegerea avută anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare imobile nu mai este posibil in ncc Alvaro Liniers Alvaro Liniers Conform art. 1279 al NCC alin (3) prevederile care sunt la baza posibilitatea ca prin hotararea judecatoreasca sa isi stabileasca obligatia de a incheia un ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preferinta la incheierea unui contract privind inventia salariatului. dislexic dislexic X realizeaza o inventie in conformitate cu art.5(1)lit. b* din L64/1991 privind brevetele de inventie. X este salariatul firmei Y. In conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Promisiunea unilaterala, act unilateral? Ulpianus Ulpianus In noul Cod Civil, promisiunea unilaterala (art. 1327) este trecuta la sectiunea Actul juridic unilateral, ori de fapt aceasta este act bilateral si contract ... (vezi toată discuția)