avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Concediile medicale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Concediile medicale

1.Concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca se iau in calcul la stabilirea vechimii in munca?
2.Fluturasii de salariu trebuie stampilati? Daca da, exista vreo lege in sensul acesta? Asta, avand in vedere faptul ca nu mai exista carti de munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:11, 20 Octombrie 2012
1. Perioadele do comcediu medical nu constituie vechime in munca dar conform OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, art.45, perioadele de concediu medical constituie stagiu de cotizare pentru pensie in sistemul public de pensii.

2. - Fluturasul de salariu nu reprezinta un document obligatoriu ci el este utilizat de unii angajatori pentru a avea si salariatii o copie dupa statul de plata.
- Semnarea si stampilarea fluturasilor nu este nici ea obligatorie si nici nu va ajuta la nimic.

3. - Incepand cu 01.04.2001 toti angajatorii emit si transmit declaratiile lunare nominale la Pensii, Sanatate si Somaj unde se evidentiaza stagiile de cotizare, de aceea nu mai este nevoie de carnetul de munca.
- Daca vreti sa stiti ce stagiu de cotizare aveti la pensie mergeti la Casa de Pensii si solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pensiei in cazul concediilor medicale Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna dimineata, 1. In ce masura concediile medicale pe care le-a avut un salariat in decursul activitatii influenteaza vechimea in campul muncii vechimeaa ... (vezi toată discuția)
Contributie la pensie de stat in cm sorineldobre sorineldobre am avut 12 luni concediu medical pt. TBC, perioada in care am fost salariat . aceasta perioada este considerata perioada de contributie la pensie ? (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca snic snic Buna seara. Suspendarea contractului de munca pentru incapacitate temporara de munca sau pentru concediu fara plata afecteaza stagiul de cotizare pentru ... (vezi toată discuția)