avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua,

Am vazut ca mai exista o discutie cu acest topic insa nu imi este clara urmatoarea problema: intoarcerea la locul de munca cu "înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani; " cum se aplica?

Fetita mea va face un an la data de 9.02.2013 ..... daca imi reiau activitatea 8.02.2013 mai beneficiez de acest stimulent?

"Incetarea" presupune actul aditional la contractul de munca prin care se reia activitatea? si se ia in calul data la care acesta a fost semnat sau data la care a fost inregistrat la ITM?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:43, 20 Octombrie 2012
1. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an si reluati activitatea inainte sa implineasca copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte) veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- In cazul dvs. daca reluati activitatea cel mai tarziu pe data de 8 febr. 2013 veti beneficia de stimulentul de insertie.

2. - Cu cateva zile inainte de data cu care ati hotarat sa reluati activitatea faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) cu data de 8 febr. 2013 (sau mai devreme, daca doriti) si reluarea activitatii cu aceeasi data, in baza aceluiasi CIM.
- Cu o copie dupa decizia emisa de angajator prin care se dovedeste incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii mergeti la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC, si solicitati acordarea stimulentului de insertie.
- Data cu care se reia activitatea este data prevazuta in decizia emisa de angajator.

3. - Daca ati optat pentru varianta de CCC pana la 2 ani trebuie sa reluati activitatea dupa ce copilul implineste 2 ani.
- Procedura este aceeasi ca mai sus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie TRIF magda TRIF magda Daca un tata a optat pentru concediu crestere copil pana la 1 an beneficiaza de indemnizatia de insertie pana la 2 ani? in ce conditii si ce trebuie sa faca in ... (vezi toată discuția)
Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)