avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzari produse prin internet
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzari produse prin internet

Buna, doresc sa stiu daca e legal sa vand produse pe internet prin intermediul forum-urilor si site-urilor specializate precum okazii.ro ca si persoana fizica.

Iar prin produse ma refer la produse ceva mai deosebite, cum ar fi prezervativele. Ideea e ca detin o cantitate foarte mare din aceste produse in cutii sigilate si doresc sa le vand asa pur si simplu. Nu detin nici o hartie sau vreun act pe acele produse.

Pot sa le vand fara sa intru in conflict cu legea?
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
terminus1, utilizator
Cel mai recent răspuns: terminus1 , utilizator 00:03, 28 Octombrie 2012
Si ma puteti ajuta, ce ar trebui sa fac ca sa pot sa vand acele produse. V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea face o sumarizare a ceea ce ar trebui sa fac... cu ce sa incep.. as dori sa stiu daca as putea sa vand acele produse de pe un PFA sau Îi si daca da, cum as putea sa devin PFA/Îi. Va multumesc pentru toate raspunsurile de pana acum,
chiar mi-ati fost de mare folos si m-ati scapat de belele :)
Ati putea infiinta un PFA. :sorry:

Infiintarea PFA se face prin depunerea la Oficiul Registrului Comertului a unei documentatii prevazuta de OUG nr. 44/2008.

Documentaţia de susţinere a cererii de înregistrare în Registrul Comerţului şi de autorizare a funcţionării PFA este urmatoarea :

1. Carte de identitate sau paşaport - fotocopie certificată olograf de către titular privind conformitatea cu originalul
2. Document care să ateste drepturile de folosinţă asupra sediului profesional, precum contract de închiriere, comodat, certificat de moştenitor, contract de vânzare-cumpărare, declaraţie de luare în spaţiu sau orice alt act juridic care conferă dreptul de folosinţă etc. - copie legalizată
3. Declaraţie pe propria răspundere care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii
4. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă pregătirea profesională, dacă aceasta este cerută, potrivit unor prevederi legale speciale
5. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă experienţa profesională, dacă este cazul
Documente care atestă pregătirea sau experienţa profesională :
Pregătirea sau experienţa profesională se atestă, după caz, cu documente cum sunt: diploma, certificatul sau adeverinţa, prin care se dovedeşte absolvirea unei instituţii de învăţământ, certificatul de calificare profesională sau de absolvire a unei forme de pregătire profesională, organizată în condiţiile legii, în vigoare la data eliberării acestuia, certificatul de competenţă profesională, cartea de meşteşugar, carnetul de muncă al solicitantului, declaraţie de notorietate cu privire la abilitatea de a desfăşura activitatea pentru care se solicită autorizarea, eliberată de primarul localităţii respective în mod gratuit în cazul meseriilor tradiţionale artizanale, atestatul de recunoaştere şi/sau de echivalare pentru persoanele fizice care au dobândit calificarea în străinătate, atestatul de recunoaştere a calificării dobândite în străinătate, în afara sistemului de învăţământ, orice alte dovezi care să ateste experienţa profesională.



Intrebare cu care revin:

V-ati gandit cum veti justifica totusi provenienta prezervativelor? Chiar necesita efortul infiintarii unei PFA pentru a vinde intreg stocul:slap: ?
Sa presupunem ca sunt PFA cu cod caen 4791 pentru comert electronic, voi putea posta anunturi de vanzare pentru potentialii cumparatori pe orice site/forum cu aceste produse ? Va trebui sa emit factura? Daca produsele vor fi expediate prin curier va mai fi nevoie de casa de marcat? Pentru vanzarea acestor produse, avand in vedere ca sunt prezervative, as mai putea avea nevoie si aviz de la ministerul sanatatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite pentru vanzarea pe okazii.ro geo444 geo444 Avand in vedere ca la vanzarea pe Okazii siteul percepe un comision de 2.8% din pretul de vanzare (+24% TVA din acest impozit), se deduce ceva din plata ... (vezi toată discuția)
Cod caen vanzare prezervative arstanescu arstanescu Buna ziua, Detin o intreprindere individuala ce are ca activitate principala fabricarea de articole handmade (caen1729) dar si 4789, 4791, 4799, caen-uri ... (vezi toată discuția)
Vanzarea - cumpararea on line de produse noi/second hand intre persoane fizice 1n$4n3 1n$4n3 Va salut! Expun spre dezbatere situatia neclara pentru mine, in care ma gasesc de foarte multa vreme privind achizitia si vanzarea de produse (in special a ... (vezi toată discuția)